woensdag 8 december 2021

Pessimisme

De bestelling is vandaag aangekomen en Roger was heel blij. Ik belde met Nany die ook heel blij was: gisteren had ze mijn zusje Bie op bezoek gekregen. Roger en ik maakten voor deze avond nog eens een heerlijke stoofschotel van everzwijn klaar die nog lekkerder was dan de vorige (ik had er deze keer bier in plaats van wijn aan toegevoegd). Deze avond chatte ik nog even gezellig met schoondochter Debby. Het was objectief dus een heel mooie dag.

Ware het niet dat de zaken die ik gisteren ontdekte mijn nieuwsgierigheid hadden aangewakkerd en dat ik verder op zoek ging naar die Karl Zero. En ik viel onder andere op dit debat over hetzelfde onderwerp. Het debat gaat meestal wel weer op z'n Frans (enthousiaste deelnemers die door elkaar spreken) maar één vraag kwam herhaaldelijk aan bod: waarom de politiek en de media niet vaker spreken over en zo weinig doen aan pedofilie? "Omdat sommige politici en journalisten erin geïmpliceerd zijn?" werd voorzichtig geïnsinueerd. Insinuaties die me dan weer deden denken aan andere geruchten die ik heb opgevangen (maar waar ik het hier nooit heb over gehad).

Ik werd er echt pessimistisch van! Zelfs een romantische film tussendoor veranderde mijn gemoedstoestand niet. Ik ben van plan nu, voor het slapengaan, nog te kijken naar een film gebaseerd op een verhaal van Agatha Christie maar ik vraag me af of ik daar minder pessimistisch zal van worden!

P.S. Na de film. Hier moet het wel echt over "toeval" gaan, of niet? Die film ging immers weer over hetzelfde thema!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten