woensdag 22 december 2021

Interessante ontleding van dokter de Lorgeril

Ik heb zopas geluisterd naar een interview met de cardioloog, dokter de Lorgeril.  Weer in het Frans maar naar mijn mening gemakkelijk te begrijpen. 

Hij praat heel genuanceerd over de huidige crisis maar benadrukt dat er wel degelijk een nieuw coronavirus rondwaart. 
Hij heeft het over de te korte duur van de studies over de vaccins en de mogelijke bijwerkingen tot zelfs na 10 jaar (vooral te wijten aan overdreven reacties van ons immuunsysteem). In dat verband heeft hij het ook over long covid (waarbij ik me weer afvroeg of mijn spier- en gewrichtsproblemen toch niet daaraan te wijten zijn geweest, zoals mijn dokter en ik vermoedden). Hij vertelt dat zelfs als er geen antilichamen meer te vinden zijn in het bloed, het immuunsysteem alles in zijn "geheugen" opslaat en op tijd zal wakker schieten en dat volgens hem een boosterprik al helemaal nutteloos is. En weer herhaalt hij dat normaal gezien een virus evolueert naar meer besmettelijk maar minder gevaarlijk. 

Hij heeft het ook over de impact van onze eetgewoonten op het virus (maar de Lorgeril is dan ook een voedingsdeskundige, normaal dus dat hij ook die link bestudeert en benadrukt - en waarschijnlijk terecht) én hij stelt zich de vraag waarom onze gezaghebbers al die zaken niet vertellen (met ook een korte uitweiding over de problemen in de zorg). Echt heel boeiend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten