donderdag 30 december 2021

Voorzorgen

Vandaag vernomen dat de januari-vergadering van de werkgroep WO I-II weer wordt uitgesteld. Persoonlijk vind ik dat een wijze beslissing. De besmettingen in Heers gaan de goede kant op maar zijn  absoluut nog niet ideaal. Beter voorzichtig blijven dus. 

Daarom ook besloten Roger en ik deze avond toch niet het stoffelijk overschot (eigenaardige benaming in deze materialistische tijden) van de overleden echtgenoot van een KVLS-lid te gaan groeten. 

Voorzichtig blijven, voorzorgen nemen vind ik helemaal oké en eerlijk gezegd, toen ik Nany aan telefoon weer hoorde opscheppen over een middag in een druk café doorgebracht met weer drie andere vriendinnen, vroeg ik me af of ze nog steeds niet begrepen heeft dat haar drie prikken haar niet echt beschermen. Hoewel, ze heeft het virus al opgelopen (ondanks die drie prikken dus) en misschien is ze nu inderdaad geïmmuniseerd? 

Kinderen (nu al, in dit stadium) dit spuitje geven, daar ben ik echter al lang absoluut tegen. Als ik me niet vergis, is er bij kinderen 0,009 % kans dat ze erg ziek worden van dit virus maar een grotere kans op myocarditis (een ontsteking van de hartspier) na de inenting, met alle mogelijke gevolgen van dien.

En... wat hoor en zie ik deze avond in de media: ze zijn ermee begonnen, met (kleine) kinderen te vaccineren. En overal hoor en lees je dat ze oh toch zo goed zorgen dat de kindjes niet bang zouden zijn voor die prik en dat men zal nagaan hoeveel kinderen per uur kunnen geprikt worden, en hoe men de ouders ervan kan overtuigen dat dit de beste keuze is. Maar nergens een nuance of een invraagstelling!  

Deze avond laat viel ik eindelijk wel op dit artikel. Dat mijn twijfels voedde maar ja, het zal wel weer "fake" zijn zeker omdat het niet in de mainstream media staat? Het is anders wel interessant (en ook de reacties erop)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten