dinsdag 14 december 2021

Lof der traagheid

Ik ben echt opvallend trager geworden, vooral in het uitvoeren van huishoudelijke taken! In feite heel normaal: ik denk soms dat alles weer in orde is met mijn gewrichten maar dat is niet het geval. Al gaat het elke dag wat beter, ik weet wel dat het nog een hele poos zal duren voor ik helemaal genezen ben. En of ik dan in staat zal zijn om even snel te werken als vroeger?

Het gevolg is natuurlijk dat ik veel minder dan vroeger doe op een dag (en in het huishouden nog veel minder dan het weinige dat ik de laatste jaren op één dag kon doen zonder rugpijn te krijgen) en dat ik vandaag een paar uur heb moeten besteden aan het beantwoorden van mails die daar al enkele dagen op wachtten. 

Maar... misschien is het wel beter zo? Hoe vaak heb ik vroeger immers niet geklaagd over ons te drukke leven?

Toen het werk klaar was vandaag had ik heel veel zin in een ontspannende film en het liefst met Bourvil. Ongelooflijk: YouTube serveerde me wat ik zocht nog voor ik die wens had ingetypt! Je zou haast denken dat YouTube mijn wensen kan raden. Ik viel dus op "Le tracassin" uit de jaren 60 van vorige eeuw. Voor mij een heel herkenbare tijd maar echt een wereld van verschil met deze tijd! Hoewel... op een andere manier dan nu was het leven toen soms ook heel stresserend ! 😉

Geen opmerkingen:

Een reactie posten