zaterdag 6 juni 2020

Boeiende dag

Na de middag een telefoontje van Boudewijn Knevels. Of hij legoblokjes mag brengen voor onze kleinkinderen. 
Ach, dacht ik, maandag mogen we weer mensen ontmoeten, dan zal het vandaag ook wel geen kwaad kunnen. 
Het was te koud om op het binnenplein te keuvelen, dus trokken we toch maar naar de keuken met onze bezoeker.
Gedurende twee uur, zo ver mogelijk van elkaar gezeten, praatten we over de KVLS, over zijn Ilonka zaliger, over zijn leven tijdens de lockdown, over zijn plannen. We beloofden elkaar zo snel mogelijk samen een terrasje te doen. En... Roger, hij en ik gingen akkoord over het feit dat we oud aan het worden zijn! Eindelijk iemand van onze leeftijd die realistisch is! 

Daarna belde ik (vrij lang deze keer) met dochterlief die nieuwe pyjama's voor de kindjes had ontworpen. Eva was weer de enige van de kindjes die veel te vertellen had.

En deze avond stelde Hendrik een eerste sessie voor in functie van zijn project. Iets minder dan een uur toonde hij mij (vanop afstand) gescande vroegere foto's waarbij ik via de gsm herinneringen kon ophalen of er commentaar kon op geven. Deze keer (en nog enkele volgende keren, vermoed ik) waren het foto's uit Congo. Heel veel herinneringen aan mijn kinderjaren opgehaald dus: heel fijn!

O ja, de rommel, sorry, de schatten, van dochterlief hadden we opgeruimd nog voor het bezoek van Boudewijn. Roger kreeg wel zin om alle boeken te bekijken die uit die kast waren gedonderd... 
Gelukkig kon ik hem overtuigen dat "werkje" uit te stellen. Hoewel ik zijn "goesting" begreep: er bleken heel interessante boeken tussen te zitten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten