woensdag 17 juni 2020

Productiviteit tijdens de lockdown

Onze dochter droeg gisteren een heel mooie nieuwe rode jurk, weer zelf gemaakt (nadat ze onlangs nog pyjama's had genaaid voor de drie kindjes).

Op een zeker ogenblik praatten we gisteren over productiviteit (binnen en buiten het beroepsleven) tijdens de opsluiting.
Zeger en Hendrik waren tijdelijk werkloos en hielden zich met een hele boel zaken bezig. 
Hun zus en schoonbroer (alsook Debby) echter werkten van thuis uit. 
Onze dochter vertelde dat voor veel ouders de aanwezigheid van hun kinderen heeft gezorgd dat ze minder productief waren. 

En toch kreeg ik de indruk dat dit bij hen niet het geval was. Onze dochter gaf dus les vanop afstand (wat nog meer voorbereidingswerk vraagt) en toch... is ze erin geslaagd die nieuwe kleren te maken, heeft ze zelf een cursus gevolgd, bereidt ze zich voor om een nieuwe cursus te onderwijzen vanaf volgend jaar... en (die indruk had ik toch) hebben zij en schoonzoon elke dag creatief en lekker gekookt! 
Als dat niet productief zijn is!

Van mezelf mag ik niet zeggen dat ik veel heb geproduceerd de vorige maanden: ik ben vooral lui geweest (wat ik niet erg vind). Roger is op alle gebied productiever geweest; gisteren heeft hij bijvoorbeeld nog een schommel van de kindjes hersteld.


Van andere mensen (met of zonder kinderen) hoor ik dat ze veel geschreven, geknutseld, geschilderd of gelezen hebben, een cursus hebben gevolgd via het internet of zelfs hun huis extra schoongemaakt en opgeruimd. 
Ik ga er dus van uit dat die opsluiting voor de meeste mensen niet zo nefast was!

Naar Nany gebeld vandaag. Ze had uitgekeken naar het bezoek van zus Bie... maar was ontgoocheld. Niet door Bie maar door al die maatregelen die maakten dat het tegennatuurlijk aanvoelde. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten