zaterdag 13 juni 2020

Geen bruiloft, wel een zoektocht

Normaal gezien zaten we vandaag op een bruiloft maar daar heeft Corona een stokje voor gestoken. Neef Anton is wel getrouwd met zijn Sarah, het feest wordt echter een jaar uitgesteld.

Wij zijn op zoektocht gegaan. In een telefoontje vroeg Hendrik ons of we iets wilden proberen te vinden dat in Antwerpen was uitverkocht. We zochten in Borgloon en in Kortessem waar we het uiteindelijk vonden. Het is als verrassing voor iemand bedoeld, dus meer vertel ik er hier niet over.

Waar ik het wel wil over hebben: we kwamen onderweg heel veel dicht bevolkte terrassen tegen en nergens, maar echt nergens, bleek de afstand tussen de tafels voldoende te zijn. En er zat overal zoveel volk dat de gezelschappen echt in elkaar overliepen. Is dat weer typisch voor deze provincie? Wat andere provincies betreft, heb ik enkel het voorbeeld van Café Maritime in Vlaams Brabant, waar de opstelling perfect was. 
De toestand hier maakt me bang om met iemand op café af te spreken!

's Avonds nog eens gebeld met Eva en Elena die veel te vertellen hadden. Matthias was zwijgzamer. Na een lang gesprek kreeg ik ook hun mama aan de lijn. Die me vertelde dat ze even naar Leuven was gegaan (in functie van Vaderdag morgen) en dat de terrassen daar ook zo druk bevolkt waren.

Denken de mensen misschien dat het virus verdwenen is omdat we weer op café mogen gaan? 

1 opmerking:

  1. Weer zijn alle labels behalve een verdwenen! Ik postte dus opnieuw via de nieuwe interface!

    BeantwoordenVerwijderen