vrijdag 5 juni 2020

Praktisch de hele dag regen

Praktisch de hele dag regen. Maar het was nodig, inderdaad! 
Alleen is het ook héél koud! 'Zal ik de kachel aansteken of de verwarming weer aanzetten?' vroeg Roger me. 'De verwarming!' antwoordde (smeekte) ik. 
Ik ben immers nog niet in staat geweest op stofjacht te gaan (eigenaardig genoeg zie je geen stof meer liggen op de meubels: het zal zich verder in hoekjes en kantjes verspreid hebben).

Onze belastingaangifte is ingediend... en deze keer heb ik niets dan lof voor de website van de overheid. Alles was duidelijk, overzichtelijk, wees zichzelf uit: op nog geen tien minuten was de klus geklaard deze keer (en in die tien minuten reken ik dan nog de tijd om onze documenten bij elkaar te zoeken)! Wat een verschil met vorige jaren!

Voor de rest een rustige dag. Wel even over en weer gemaild met Hendrik (en gisterenavond nog gebeld) in verband met dat project. Ik weet niet of ik het al mag verklappen (maar het heeft met onze vroegere foto's te maken, dat mag ik wel zeggen). Het gaat heel veel tijd vragen maar ik denk (hoop) dat ook onze dochter en Zeger blij zullen zijn met het resultaat.

Vlak nadat ik de telefoon neerlegde na nog een gesprek met Nany die zich weer afvroeg wanneer ze meer bezoek zal mogen ontvangen, op de radio gehoord dat ook voor rusthuizen de maatregelen versoepeld worden vanaf volgende week. Dus zullen we haar heel binnenkort eindelijk nog eens kunnen bezoeken. Het is wel afwachten op de richtlijnen van het rusthuis zelf (daarin krijgt elk rusthuis volledige vrijheid) en hopelijk betekent dat niet dat we op een ochtend door de week de E313 moeten trotseren!

Ik heb ondertussen ook gelezen dat "The Lancet" die studie over Chloroquine terugtrekt! Gelukkig... maar mijn vertrouwen in de wetenschap heeft toch weer eens een serieuze deuk gekregen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten