zondag 28 juni 2020

Cultuur overbrengen

Toen ik gisteren schreef over onze gezellige middag en avond, vertelde ik uiteraard niet alles. 
In feite hebben dochterlief, de kindjes en ik veel meer gedaan dan knutselen, armbandjes vingerhaken en koken. 

Terwijl we met dat loomgedoe bezig waren, vertelde onze dochter bijvoorbeeld aan de kinderen het verhaal van ridder Roeland (en het was opvallend hoe goed Elena alles onthield en hoe gefascineerd haar broer en zus luisterden) en moest ze (onze dochter dus), in het kader van dat verhaal,  ook uitleggen wat "vierendelen" betekent. Gelukkig luisterde toen nog alleen Elena die, had ik de indruk, al even erg als ik huiverde bij die uitleg!

Dat onze dochter dat verhaal begon te vertellen (weliswaar na het raadplegen van Google), had te maken met herinneringen aan Spanje en onder andere aan Roncevaux en "el Salto de Roldan".  

Onze kinderen vertelden ons ook dat ze naar een "ouderavond" waren geweest (de kindjes krijgen geen eindrapport dit jaar). Matthias heeft blijkbaar niet geleden onder de Coronacrisis: hij scoort op alle vakken heel goed én zijn lectuurniveau ligt op het einde van het tweede schooljaar (hij zit in het eerste schooljaar).  

Voor Elena geldt hetzelfde (hoor mij "stoefen" met de kindjes!😉) en... haar juf had gezegd dat ze zo goed schreef! Dat ze hoopt dat, als later Elena haar eerste boek uitgeeft, ze een gesigneerd exemplaar zal schenken aan haar vroegere juf.

Voor Eva was er geen ouder-juf moment, maar met Eva zijn er geen problemen, dat merkte ik gisteren wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten