maandag 1 juni 2020

Toch allemaal leugens?

Ik keek deze avond nog eens naar een discours van Crèvecoeur. 
Ja, sorry, het is weer in het Frans, en vrij lang, maar, vond ik, heel interessant. Voor wie Frans niet zo'n probleem is, je vindt het hier.

Hij beweert al van in het begin van de Corona-crisis dat men ons tot en met beliegt... en vaak heb ik heel veel "goesting" om hem te geloven. Alleen ben ik blijkbaar toch een "bang schaap", want ik volg toch gedwee alle maatregelen! Ik weet het en ik herhaal het, dat komt omdat Roger tot twee risicogroepen behoort en ik Roger het liefst nog een hele tijd bij mij heb! Als Crèvecoeur echter gelijk heeft, zal ik moeten bekennen dat ik heel dom was!

Hij heeft het in zijn betoog onder andere over professor Raoult uit Marseille en zijn eenvoudig en goedkoop middel tegen het virus. Over het feit dat het middel in kwestie snel werd verboden en Raoult werd verweten dat hij het gebruikte zonder voorafgaande studie. Alsof er tijd is voor een studie in een dringende situatie! Hij heeft het over het feit dat het verbod op dat middel duizenden doden als gevolg heeft. Over die Lancet-studie die alleen bewijst dat het middel, toegediend aan gevorderde zieken (terwijl Raoult en ander dokters het toedienden helemaal aan het begin van de aandoening en dan slechts enkele dagen) en zieken met een comorbiditeit dodelijk kan blijken. 
Waarbij de studie dus niets zegt  over de manier waarop Raoult en zijn confraters het toedienden.
Crèvecoeur heeft het ook over de belangen van de farmaceutische industrie in die Lancet-studie en hij vertelt dat artsen in hun opleiding tegenwoordig weinig leren over vaccinatie en immunologie (wat ik ook elders al heb gelezen).  Hij denkt dat vaccinatie zo goed als verplicht zal worden (hoewel volgens hem vaccinatie niet efficiënt is).

Hij beweert zelfs dat veel overlijdens door andere oorzaken dan Covid-19 werden geweten aan het Corona-virus in de statistieken. 

Ik ben geneigd hem te geloven... maar Roger en ik zijn al zo oud! Ik las bijvoorbeeld onlangs van een apotheker die ik ken (nee, het is niet broertje) dat hij vermoedt dat alles draait rond een verplichting op vaccinatie doorvoeren... en het decimeren van zoveel mogelijk oude mensen! 

Dus: ik weet het niet meer. Volgzaam schaap blijven of me niets meer aantrekken van de maatregelen? Dat we belogen worden, was van in het begin van de crisis duidelijk, of het zo erg is als Crèvecoeur beweert... weet ik niet. Feit is wel dat mijn vertrouwen in de overheid en zelfs in geneeskunde en wetenschap een serieuze knauw heeft gekregen.

Roger blijft niezen en hoesten. Hij beweert dat het een allergie is, ik vraag me af of hij het niet zitten heeft. Hij voelt zich echter helemaal niet ziek!

2 opmerkingen:

  1. Ik begon al te vrezen dat je ook voor deze complottheorieën vatbaar zou blijken. Je vindt jezelf waarschijnlijk heel kritisch ingesteld omdat je zo vatbaar bent voor complottheorieën, maar helaas is het omgekeerde waar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jij blijft dus die studie geloven?
      https://www.sante-corps-esprit.com/magnifique-le-pr-raoult-crache-le-morceau/#respond
      Dat die apotheker overdrijft, akkoord!

      Verwijderen