zondag 7 juni 2020

Kerkom

Het was iets minder koud vandaag. We reden nog eens rond in Haspengouw en het viel me op hoeveel klaprozen je overal ziet langs de wegen! Heerlijk, want ik hou van die bloemen!
Maar ook zeer veel heel grote "sociale bubbels" (vaak meer dan de 10 mensen die vanaf morgen zijn toegelaten), en de opgelegde afstand wordt duidelijk niet gerespecteerd!
Doen de mensen zo in elke provincie of is het daarom dat Limburg zo fel getroffen werd door Corona?
O ja, en dan heb ik het nog niet over al die betogingen vandaag! Wat zal daar het gevolg van zijn (voor de betogers zelf én voor de "bubbels" waar ze vanaf volgende week deel zullen van uitmaken)?

In Kerkom liepen we een beetje rond (Roger was opvallend galant en dat deed deugd, want zo kon ik veel langer wandelen*). In en rond de begraafplaats. Het huis dat tegen dat kerkhof aanleunt is nu duidelijk bewoond... en wat ik niet (meer?) wist, is dat achter dat kerkhof het kasteel en zijn park ligt. 

Met Nany gebeld. Ze wacht op nieuws over wanneer zij andere bezoekers mag ontvangen. Ik ook.

Deze avond nog even over en weer gemaild met Hendrik. De "dia-sessie", die we gisteren hebben opgenomen, stuurde hij me op. Ik vind het echt geslaagd... op mijn te zwakke stem na.

* Het gaat elke dag wel beter met mijn armen maar ik blijf ze te veel forceren waardoor ik elke avond een kleine terugval ervaar. Ik bedoel daarmee natuurlijk niet dat ik op mijn armen wandel hé! 😄
Alleen moet Roger mijn linker wandelstok vervangen (en dus niet te snel stappen) zodat ik de linkerarm zeker ontzie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten