maandag 6 juni 2022

De kindjes zijn weg

Vandaag stonden de kindjes pas na 9 uur op (en konden wij dus ook iets langer slapen). Na het ontbijt en nog een beetje schoolwerk ging Elena verder werken aan een spel waar ze gisteren aan begon. Een vervolg op "Levensweg" (dat we gisteren speelden) dat ze de beetje macabere naam "Doodsweg" gaf. Matthias wilde liever verder lezen in de vele "Jommekes" die onze kinderen hier hebben achtergelaten en Eva en ik speelden met de kaarten. 

Toen ik na het middagmaal de keuken wilde vegen, stelde Elena voor dat in mijn plaats te doen, een aanbod dat ik graag aanvaarde. Matthias en Eva speelden toen in de bibliotheek.


Na de middag konden Roger, de kindjes (behalve Eva die toen liever tekende) en ik het spel van Elena uitproberen. Heel plezierig ondanks de akelige naam!


Ik had de kindjes het verhaal van Tristan en Isolde verteld en vond online een kort filmpje waarin het verhaal wordt uitgebeeld met poppen. Daar hebben de kindjes nog met veel interesse naar gekeken. 


Na het vieruurtje nog een beetje lectuur voor de "groten" (onder andere de volledige collectie "Ster", een blaadje dat Hendrik uitgaf op Elena's leeftijd) en een sprookjesfilm voor Eva. 


Tegen dat dochterlief en schoonzoon de kindjes kwamen halen, hadden Matthias en Elena zich verstopt. Nadat hun ouders ze eindelijk hadden gevonden, was het tijd voor een aperitiefje gevolgd door spaghetti waarvoor ik gisterenavond de saus nog had klaargemaakt.

Het was bijna 20 uur toen dat volkje ons verliet (met de belofte elkaar zeer snel weer te zien). Roger en ik zorgden voor de afwas (nog steeds handmatig), ruimden wat op en ploften daarna, moe maar tevreden, neer op de sofa.  

P.S. 7/6/2022 
Nu pas vond ik de tijd om te kijken naar de foto's die Roger maakte dit weekend (veel mooier dan wat ik jullie hierboven serveerde maar dan ook met een traditioneel fototoestel gemaakt).









 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten