maandag 20 juni 2022

"Monsieur Joseph"

Rustige dag vandaag (vorige nacht wel van Jan Gerits gedroom en dat ik hem troostte om het heengaan van Andreia). Later heb ik zelf naar Jan gebeld en hij bleek zo dankbaar omdat we eergisteren op die presentatie aanwezig waren (die eerst voor volgende week voorzien was) dat ik vergat hem te bedanken voor het boek dat we van hem cadeau kregen, wat eigenlijk de bedoeling was van mijn telefoontje.

Deze avond, na ons avondmaal (selder-venkelsoep en daarna kofta's), de afwas etc. wilde ik eerst nog eens een boek van Simenon lezen. Maar... YouTube stelde me een film voor, gebaseerd op een roman van die schrijver dat ik nog niet heb gelezen: "Monsieur Joseph". Wat een prachtige film! Die me deed denken aan een vraag die ik me vaak stel. Ik heb namelijk op vrij veel plaatsen gewoond, ik had overal vrienden maar als je me vraagt waar mijn "thuis" is, heb ik geen antwoord. Ik vermoed (nee, ik weet) dat als er iets ergs gebeurt met ons hier, in Haspengouw, we van onze buren hulp krijgen, maar ben ik hier "thuis"? Ik weet het echt niet, want ik weet echt niet meer waar mijn "thuis" is.

Ik vraag me ook af waarom die film mij deed denken aan Jan Gerits? Omdat hij (geboren in 1932) zoveel ouder is dan zijn Andreia zaliger (1949-2021) - zoals in die film "monsieur Joseph" en zijn verdwenen vrouw?

O ja, toen ik Roger vertelde dat ik naar die film aan het kijken was, zei hij me dat hij daar toevallig pas een interessant artikel had over gelezen! 

Nany was heel enthousiast aan telefoon vandaag: ze blijkt nog steeds te "zorgen" voor die nieuwe bewoner en, zoals ik al zei, dat geeft zin aan haar dagen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten