vrijdag 17 juni 2022

Een nieuwe mobiele telefoon of besparen?

Alles wordt zo vreselijk duur (en ik voel het vooral aan de brandstof voor de auto - al meer dan 2 euro de liter - want op alle andere gebieden heb ik heel lang geleden al geleerd zuinig te zijn). Dat is een van de redenen waarom ik geen boeken meer koop... en het kopen van een smartphone telkens uitstel hoewel de batterij van de mijne versleten is.

Mijn huidige smartphone heb ik jaren geleden (ik weet echt niet meer hoeveel jaren) gekocht nadat het merk mij werd aangeraden door de kinderen. En ik kreeg er een vervangbatterij bij. Ik herlaadde die batterij elke maand maar toen ik de huidige batterij (die dus minstens twee keer per dag leegliep) wilde vervangen door die nieuwe, kreeg ik de smartphone niet open. Roger ook niet. Op de "bruiloft" sprak ik met de kinderen over dat probleem en Zeger  probeerde op zijn beurt (ik heb die vervangbatterij altijd bij). Even vreesde ik, terwijl ik hem zag mijn smartphone manipuleren, dat hij hem zou kapot maken maar ik dacht: "Dan is het maar zo, dat toestel is eigenlijk toch afgeschreven."

Maar wat een "wonder"! Zeger kreeg de nieuwe batterij erin en nu kan ik weer een paar jaar voort met die smartphone!

Hoewel ik niet echt van plan was meteen een nieuw telefoontje te kopen, wist ik dat ik er niet al te lang meer moest mee wachten. Nu is dat geld, dankzij Zeger, uitgespaard! Heel fel bedankt, jongen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten