vrijdag 3 juni 2022

Wandeling

Mijn eerste "echte" wandeling sinds maanden! Dat wil zeggen, ik noemde het een wandeling maar voor Roger zal het een vervelend karweitje zijn geweest, vrees ik! Ik nog trager dan vroeger (toch in vergelijking met zijn ritme), verschillende keren moeten stoppen, braafjes in het dorp (Brustem eindelijk nog eens) gebleven, niets avontuurlijks dus. 

De burchttoren stond nog steeds in de steigers, het dorp gaf een doodse indruk ondanks het prachtige weer maar bleef desondanks een aangename plek. Deze keer heeft Roger de toren niet beklommen (ik weet trouwens niet of het nog toegelaten is) maar toch, alles bij elkaar was het voor mij een vrij aangenaam uurtje.

Deze avond op dokterscontrole. De reumatoloog wil me tegen osteoporose een medicijn voorschrijven met zoveel mogelijke en soms vreselijke bijwerkingen dat ik dat liever niet slik (ik vind het al erg genoeg dat ik, ondanks mijn voornemen zo weinig mogelijk medicijnen te slikken, er al drie moet verdragen). 

Ik legde de huisdokter uit dat ik liever een preparaat zou krijgen van vitamine D3, K2, Calcium en magnesium. Voor vitamine D en calcium vond hij het geen slecht idee, maar hij wist met zijn klassieke opleiding niet dat vitamine K2 en magnesium ook zouden helpen. Dat vermoedde ik al! Ik had immers al eens aan de reumatoloog iets gevraagd over alternatieve middelen en over een alternatieve manier van toediening van medicijnen en het eerlijke antwoord was dat zoiets niet voorkwam in hun opleiding en dat ze gewoon de protocol volgden die ze hadden geleerd. 

Eigenlijk vind ik dat erg! Ik zal dus zelf moeten uitzoeken in welke dosering ik die zaken het beste slik, want ik kan toch moeilijk een beroep doen op onze vroegere dokter in Antwerpen (ik vermoed dat hij wel van die alternatieven op de hoogte is) nadat ik hem heb verlaten! 'Vraag het eens aan jouw broer apotheker', stelde de huisdokter voor. Ja maar heeft hij ook niet enkel een "klassieke" opleiding gekregen? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten