woensdag 8 juni 2022

Oorlogsschadedossiers

Er bleef nog wel wat op te ruimen na het weekend maar dat hebben we niet gedaan gekregen. Om 13 uur werden we immers verwacht in het dienstencentrum van Heers om oorlogsschadedossiers, ons geleend door Rombout Nijssen, te helpen uitpluizen. Het eerste dossier dat we in handen kregen vroeg wat tijd maar voor de volgende vlotte het werk zozeer dat we twee uur later al klaar waren met wat we ons voor vandaag hadden opgelegd (we moesten immers nog een beetje werk overlaten voor degenen die er morgen aan zouden werken 😉). Het was echt boeiend werk, we kwamen dossiers tegen die handelden over overleden familieleden van Roger (onder andere tante Laure), van vriend Guy Missotten zaliger, we kwamen heel interessante details tegen, kortom, ik vond het heel aangenaam werk. Morgen zal wel nog maar één gemeente van Heers afgehandeld zijn, de andere gemeenten volgen de volgende weken. 

In de regen (het heeft praktisch de hele dag geregend) reden we terug naar huis, nadat we onderweg even bier hadden gekocht bij de zus en schoonbroer van Maj.

Thuis belde ik meteen naar Nany die eerst niet opnam. Toen ik haar later wel kon bereiken, wist ze niet meer precies wat ze gedaan had deze middag. Ze herinnerde zich wel vaag dat ze had geluisterd naar een optreden van een zanger (wie het precies was, wist ze niet) maar of dat vandaag of gisteren was? Toch bleef ze vrij lang praten aan telefoon (en vaak dezelfde zaken herhalen).

Eigenlijk moesten we nog onze wekelijkse boodschappen doen maar na dat lange telefoongesprek had ik daar helemaal geen zin meer in. Die karwei wordt dus weer uitgesteld (net als het opruimen) en deze avond aten we een rest spaghetti van maandag

P.S. Ik vergat het te vertellen: ik heb vandaag ook gevonden en besteld wat ik wil gebruiken (vitamine K2 en magnesium bij de calcium en de vitamine D die ik nu al slik) in plaats van dat medicament dat men mij wil opdringen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten