zondag 12 juni 2022

Vervolg Headwind

Ik heb vandaag wel tijd gevonden om verder te kijken naar dat debat. Heel interessant hoewel sommige heel wetenschappelijke delen echt te moeilijk waren voor mijn verstandje. Dat was bijvoorbeeld het geval voor de uitleg over het op een natuurlijke wijze trainen van immuunsystemen. Of waar Malone uitlegt waarom volgens hem de vaccins niet zo doeltreffend zijn als beloofd. 

Ik kreeg ook een antwoord op enkele vragen die ik me al lang stelde, zoals waarom "kinderziekten" bij volwassenen veel ergere gevolgen hebben dan bij kinderen (de uitleg is zo logisch dat ik het zelf had kunnen bedenken: omdat het immuunsysteem van volwassenen verouderd is en dus niet meer zo efficiënt). 

Ze stellen zich dezelfde vraag als ik me al heb gesteld (alsook enkele andere wetenschappers): of er concurrentie is tussen verschillende virussen. Wat ze wel met zekerheid beweren (en dat heb ik nog gehoord) is dat als men vaccineert TIJDENS een epidemie, het virus gemakkelijker muteert omdat het niet zozeer mensen "wil" doden maar gewoon zichzelf vermenigvuldigen. 

Op een zeker ogenblik raadt Malone ouders aan zelf hun verantwoordelijkheid ten opzichte van hun kinderen op te nemen en niet over te laten aan de staat. Als er iets misloopt, kunnen die ouders immers niet in beroep gaan tegen de staat of tegen de vaccinontwikkelaars noch gaan aankloppen bij hun verzekering; en zullen ze heel hun verdere leven met schuldgevoelens opgescheept zitten. 

Ik vond het debat dus echt de moeite waard en over het algemeen heel goed te volgen maar Roger, die het ook bekeken heeft, vond het te "technisch".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten