zaterdag 18 juni 2022

Boekvoorstelling bij 35°C

Wat was het heet vandaag (tot 35°C in de schaduw)! Gelukkig hebben we de hele middag genoten van de koelte in de heel mooie Sint-Gertrudiskerk van Gruitrode. Jan Gerits stelde daar immers zijn prachtige boek gewijd aan Andreia voor. 


Er was jammer genoeg niet heel veel volk en, buiten Jo en ik, geen enkel lid van de KVLS. Niettemin werd het een mooie presentatie met tussendoor prachtige pianomuziek gespeeld door Andreia zaliger. Radiopresentator Fred Brouwers stelde het boek voor en Jo Corstjens vertelde over de auteur ervan (Jan dus). Ik zei gisteren dat ik geen boeken meer koop maar voor dit boek wilde ik een uitzondering maken. Wel, dat hoefde niet: Jan gaf ons zomaar een exemplaar van zijn boek cadeau!

Hieronder enkele foto's die Roger tijdens de presentatie maakte, van Jo, Fred Brouwers en Jan Gerits (die signeert):




Na nog een glaasje wijn en lange gesprekken met vooral de echtgenote en kinderen van Jo, reden Roger en ik Jan naar huis waar we nog een uurtje napraatten in de koelte van zijn grote woonkamer. Ik smelt telkens als ik Jan hoor praten over zijn lieve Andreia zaliger! Wat een liefde!

Voor ons was het dus een heel gezellige middag zonder last van de hitte, maar ik vrees dat veel andere mensen (onze kinderen?) afgezien hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten