vrijdag 17 juni 2022

Wantrouwen

Het is heel warm en het zal morgen nog heter worden naar het schijnt! Wij hebben geluk: ons huis blijft lang fris. Ik maak me echter zorgen, niet om Nany omdat het rusthuis goed is uitgerust om de koelte te bewaren maar om de kinderen en dan vooral om Zeger omdat ik weet dat het soms ondraaglijk warm kan worden bij hem.

Maar ik wilde het eigenlijk over iets anders hebben. Ik had gehoopt dat ik, na het stoppen met de cortisone, de enkele bijgekomen kilo's meteen zou verliezen. Eerst kreeg ik de indruk dat het die kant opging maar daarna stelde ik vast dat ik toch weer een beetje was aangekomen. Dat is op zich helemaal geen ramp zolang ik niet verplicht word een nieuwe garderobe aan te schaffen.

Op het bruiloftsfeest van vorige zaterdag merkte ik dat broertje opnieuw flink was aangekomen. Hij gaf toe dat hij de laatste maanden zijn koolhydraatarm dieet serieus verwaarloost. Ik vertelde hem dat ik ook  was aangekomen en hij zei meteen: 'Waterretentie, da's normaal met wat je slikt". Vorige woensdag ging ik op controle bij de reumatoloog en terloops klaagde ik over die gewichtstoename, waarop ik als spontaan antwoord kreeg dat je niet dikker wordt van MTX. Toen ik zei dat broertje het tegenovergestelde beweert bleef de reumatoloog volhouden dat dit niet het geval is. Uiteraard ging ik zelf een beetje op zoek (hoewel ik op gebied van medicijnen eerder geneigd ben een apotheker dan een arts te geloven) en jawel hoor, je kunt aankomen van MTX.

Het gevolg is natuurlijk dat ik een beetje wantrouwig ben  geworden tegenover die specialist! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten