woensdag 15 juni 2022

Het boekje krijgt vorm

Zopas stuurde dochterlief me een voorbeeld van de kaft voor het boek dat Elena heeft geschreven. Met erop een mooie tekening door Elena zelf gemaakt. Het boekje krijgt vorm! Nee, ik plaats hier nog geen afbeelding van die kaft, dat doe ik als het boekje klaar is.

Voor de rest was het weer een rustige, vrij hete dag. Een tekst nagelezen die Elie M. heeft geschreven over de Tweede Wereldoorlog. Een heel interessante en goed opgebouwde tekst bedoeld voor de scholen maar die volgens mij ook perfect kan dienen als introductie tot ons boek als dat er ooit komt.

Op controle geweest bij de reumatoloog en uitgelegd waarom ik dat bepaalde medicijn niet zal slikken. Mijn alternatief vond hij op het eerste gezicht minder vreemd dan de huisdokter. 

Nany gebeld die zich lijkt te ontfermen over een nieuwe bewoner en dat blijkbaar heel graag doet. Ik voelde dat het zin geeft aan haar dagen.
En vernomen dat de ingreep, die een familielid gisteren moest ondergaan, goed verlopen is. Mijn dag is goed!

3 opmerkingen:

  1. Ik vraag me toch af waarom je steeds spreekt over "dat bepaalde medicijn", in plaats van het gewoon bij naam te noemen. Zéér vreemd!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is (even zoeken, want ik vergeet de naam constant)... Bisfosfonaat. Ik schreef het nooit juist omdat ik die naam constant vergeet en dan te lui ben om het weer eens op te zoeken en eigenlijk dacht ik dat die naam de mensen niet zou interesseren.

      Verwijderen
    2. O ja, en het gaat me niet enkel over die mogelijke hartproblemen (kijk hier: https://www.gezondheidaanhuis.nl/nl/news/126/Bijwerkingen-bisfosfonaten-en-natuurlijke-alternatieven), die ik op zich al erg genoeg vind, maar ook over mogelijke necrose van het kaakbeen waardoor ik verplicht zou zijn al mijn tanden preventief te laten trekken (in het artikel waar ik hierboven naar verwijs is daar geen sprake van) omdat een invasieve tandverzorging die necrose zou kunnen aanwakkeren.

      Verwijderen