maandag 27 juni 2022

Roddels

Roger voelt zich veel beter. Misschien was het goed om nog eens een paar dagen "niets" te doen, misschien was het leven toch weer wat te druk aan het worden? Tenslotte zijn we niet meer van de jongsten! 😉 

We spraken wel af dat we binnenkort nog eens Nany (mijn moeder dus) zullen bezoeken en ik wilde naar onze Matadi-vrienden Beeckman bellen om te vragen of ze dan, zoals "lang geleden" afgesproken, erbij willen zijn. Lily Beeckman was me echter voor. Ze belde me niet zozeer om te vragen wanneer we die afspraak tot uitvoering zouden brengen, wel omdat ze nieuwtjes had gehoord over onze familie die haar verontrustten. Ik ga hier niet vertellen wie haar die roddel had verteld noch waarover het precies gaat (vooral omdat het niet over Roger of mij gaat) maar al meteen begreep ik wat er gebeurd was: iemand had een flard van een verhaal opgevangen, was verder gaan fantaseren en vertelde Lily uiteindelijk gewoon leugens. 

Uiteraard stelde ik onze vriendin gerust maar ik raadde haar ook aan niet zo maar alles te geloven wat er verteld wordt: het is heel erg, zelfs vreselijk hoeveel mensen onwaarheden vertellen omdat ze maar half luisteren, niet aandachtig lezen en vooral zomaar verder vertellen en verkeerd aanvullen wat ze niet echt hebben begrepen. In dit geval betrof het niet echt iets ergs maar toch: wat haat ik gesprekken die het hebben over "Naar het schijnt, zou..."!

Uiteraard hebben we voor binnenkort afgesproken met Lily en haar Roger!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten