vrijdag 22 november 2019

70 jaar!

Zo oud werd ik vandaag. Heel veel wensen gekregen: ik heb zelden zo lang aan telefoon en op Facebook gehangen.
Vaak onderweg, want we moesten heel veel gaan kopen voor het weekend. Ook telefoontjes van mensen met wie ik al jaren geen contact meer had (gewoon door gebrek aan tijd) en van familie (broertje, neef) in verband met de nakende verhuizing van Nany en de begrafenis van tante Mathilde volgende week.

Het was heel mooi weer maar die heel uitgebreide boodschappen waren onze enige uitstap. Bij de laatste handelaar (onze bierleverancier) kregen we weer twee flesjes cadeau. Zomaar, want ik denk niet dat ze daar mijn verjaardagsdatum kennen.

Deze avond hadden we meer geluk dan vorig jaar. Het Indiaas restaurantje was open. We haalden er twee eenvoudige hoofdgerechten af, telkens met rijst. Het was lekker maar...

Roger en ik stellen de laatste tijd vast dat we (nee, ik had het al langer, hij niet) dus dat "hij" sneller voelt dat hij verzadigd is. Deze avond weer: van mijn gerecht blijft naar goede gewoonte de helft over plus praktisch de hele kom rijst, van zijn gerecht blijft zeker een derde over plus een vierde kom rijst. Morgen wordt dat weer kliekjes eten (hoewel, we krijgen bezoek dat al een heel ander gerecht heeft besteld).

Voor de rest geen feestelijkheden vandaag, wel veel lectuur na de boodschappen en het beantwoorden van alle mails, berichtjes enzovoort.

Morgen wordt een kookdag: ik moet gevulde paprika's met en zonder vlees (dus met "nepvlees") klaarmaken, osso bucco met en zonder vlees (idem maar dat wordt dan eerder een soort tomatensaus met de groenten van osso bucco), en groentesoep met en zonder balletjes.

En... Sinterklaas komt langs de nacht van zaterdag op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten