donderdag 14 november 2019

Te zwaar?

We stonden heel vroeg op voor ons doen. De mannen van de Kringwinkel belden aan lang voor het afgesproken uur... en ze namen de fauteuils niet mee! "Niet nieuw genoeg" maar ik vermoed vooral te zwaar (ze zien er echt veel minder gebruikt uit dan veel meubels die je in de Kringwinkel vindt, maar ze zijn wel niet gemakkelijk te vervoeren).

Heel vervelend, want ze staan nu ferm in de weg in de bibliotheek waar ik binnenkort een etentje wil geven voor de kinderen en kleinkinderen.

Eigen foto
Roger heeft ze meteen "gratis af te halen" op 2dehands.be geplaatst maar of ze op tijd zullen afgehaald worden? En de leefkeuken, hoewel niet echt klein, is wat krap voor ons allemaal. Plus dat ik die bibliotheek niet kan schoonmaken zoals die er nu bijligt. O ja, en Sinterklaas die de gewoonte heeft daar zijn geschenken neer te leggen! Waar kan hij die cadeau's kwijt als tegen dan de "zetels" daar nog staan?

Buiten enkele schaarse huishoudtaken (wassen, opruimen) heb ik vandaag vooral uren besteed aan een laatste keer nalezen van de jongste Limburgse Monografie, zoals gisteren beloofd aan Jan Gerits. Die is nu klaar om naar de drukker te worden gestuurd zodra Edith Oeyen klaar is met de opmaak van de tweede publicatie van de KVLS, "Oostland".

En, bij wijze van ontspanning, begon ik tussendoor in "Flarden" van Koen De Cauter te lezen. Inderdaad boeiende flarden van herinneringen, mijmeringen vol nostalgie, vaak tragisch getint, dikwijls ook nogal cryptisch. En toch wel veel dialecttoetsen. Geen wonder dat een niet-Nederlandstalige zoals Juan Masondo het boek niet gelezen kreeg.

Voor de rest heb ik rug en buik laten rusten, want morgen wordt een drukke, zware (voor mij toch en dus waarschijnlijk niet zo aangename) dag. Maar daarover vertel ik dan wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten