woensdag 13 november 2019

Babysitten

Het leek me een eeuwigheid geleden! Elena was de eerste die naar ons toe kwam gelopen op de speelplaats, weldra gevolgd door Matthias en Eva.
We liepen samen naar de auto, Roger beladen met een deel van de boekentassen en danstassen.
Weer aten de kindjes hun boterhammen onderweg en weer kwamen we maar net op tijd in de dansschool aan.

Roger hielp Elena en Eva zich om te kleden, Matthias vond een vrije tafel waar hij zich samen met mij installeerde. Roger kwam er iets later bij zitten.
Deze keer ben ik amper één keer gaan kijken naar de dansende meisjes. Mijn rug en buik hadden rust nodig en ik heb gezelschapsspelletjes gespeeld met Matthias terwijl Roger het nieuws online las op zijn gsm.
Veel gepraat ook met Matthias (als Elena erbij is, eist ze de meeste aandacht). Hij lijkt geen zin te hebben in een of andere hobby buitenshuis, ik heb de indruk dat hij, net zoals ik, meer geniet van een rustig leven zonder te veel verplichtingen.

Toen we eindelijk "thuis"kwamen, viel me ook op hoe goed hij en Eva samen spelen. Vooral rollenspelletjes (en uiteraard was er weer sprake van Sinterklaas).
Elena kwam met mij praten, we zochten samen naar Nederlandse homoniemen, ze toonde me haar tekeningen en tegen 16 uur ging ze even spelen met buurmeisje Anna.

Dochterlief had een kimono-jurk voor mij gemaakt maar die stond me jammer genoeg niet zo goed.

Ik kreeg een telefoontje van Jan Gerits. Hij heeft problemen met zijn ogen en zal de jongste monografie niet zelf een laatste  keer kunnen nalezen. Dat zal ik dus zo snel mogelijk zelf doen.
We kregen ook een oproep van de afbreker die nogmaals beloofde heel snel aan de afbraak van de stallen te beginnen.

Kort na het avondeten hebben Roger en ik de kindjes, dochterlief en schoonzoon verlaten om in de regen naar huis te rijden. Roger moest hier immers, helemaal zonder hulp, twee (zware) "zetels" klaarzetten die morgenochtend door de kringwinkel worden opgehaald. Ze geraken niet in onze auto en dus kunnen we ze niet naar Hendrik en Debby brengen.



Eigen foto's

1 opmerking:

  1. Ik heb die kimonojurk al een paar keer 's ochtends gedragen als een soort ochtendjas of ochtendkleed (of hoe noem je dat?) en ik vind het zo aangenaam dragen, en eigenlijk vond ik me er niet zo lelijk mee staan (de jurk zelf vind ik heel mooi) dat ik toch eens ga nagaan of de jurk me niet heel goed staat als ik aanvaard dat ik een oude vrouw ben!

    BeantwoordenVerwijderen