maandag 4 november 2019

Flarden

Weer veel regen vandaag. Een rustige dag: Hendriks kamer werd door Roger schoongemaakt... en ik bracht mijn uren vooral door met lectuur.

Ik had er al vage geruchten over opgevangen en vandaag kwam ik toevallig terecht op een interview met hem. Het blijkt waar: Koen De Cauter heeft een boek uitgegeven: "Flarden" (mooie titel!).

Toen hij vorige lente hier was samen met Juan, Bernadette, Maj en Charlie, had hij niet verteld dat hij aan het schrijven was.

Nu, ik had hem destijds ook niets verteld over mijn boeken. Toen hij het later te weten kwam en er mij over aansprak, gaf ik hem (op zijn vraag) een paar boeken cadeau... Waar hij me nooit meer iets over gezegd heeft, als hij ze al gelezen heeft. Waarschijnlijk uit beleefdheid en om me niet te kwetsen (ik loop echt niet zo hoog op met mijn zogenaamd schrijftalent, zeker niet in het Nederlands).

Koen kreeg zijn boek uitgegeven bij EPO en dat is niet min! Ik vraag me trouwens af waarom hij daar wel is in geslaagd terwijl de roman van Luis Ruiz geweigerd werd. Natuurlijk, Luis had een fictie-typoscript aangeboden en het boek van Koen is absoluut geen fictie. Plus dat Koen veel meer bekendheid geniet dan Luis. En dat enkele van onze gemeenschappelijke vrienden al bij EPO hadden gepubliceerd.

Koen neemt, dat wist ik, een heel andere houding aan tegenover dialecten dan ik. Ergens begrijp ik Vlamingen die vasthouden aan hun dialect (en soms vind ik het jammer dat ik geen enkel dialect spreek) maar nogmaals, op die manier worden ze nooit serieus genomen door de Franstaligen in dit land. Die Vlamingen gaan dan maar over op Frans met die mensen en zo verandert er niets.

Uiteraard zou ik "Flarden" willen kopen... maar dat moet ik nog even uitstellen: nog te veel kosten voor de boeg!

Roger heeft wel weinig beweging de laatste tijd... langs de andere kant, hij neemt een groot deel van het huishouden van mij over en dat geeft hem onopgemerkt wat beweging en... hij heeft vandaag appelen geplukt en kweeperen geraapt.

En nu gaan we verder kijken naar "The Exorcist". Akelige film!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten