zaterdag 30 november 2019

Snoepen

Mijn gsm bengelt weer aan mijn ceintuur.
Roger vroeg me gisteren hoe het kwam dat ik niet aan mijn smartwatch had gemerkt dat Ludo D. belde. Wel, als mijn gsm in de keuken ligt, met alle deuren tussen die keuken en de werkkamer dicht, verliest mijn smartwatch soms het contact met mijn smartphone. Dus heb ik vandaag mijn mobieltje maar opnieuw aan mijn riem gehangen.

Gisteren of eergisteren kreeg Roger een mailtje van Guy Missotten. Of Roger zijn relaas eens wilde lezen en hem vertellen of hij zich ergens vergiste. Guy en Roger zijn immers achterneven en hebben hun kinderjaren allebei in deze contreien doorgebracht.
Roger had zijn post al lang gelezen maar las de tekst opnieuw en schreef vandaag naar Guy een lange, heel interessante mail (hij vroeg mij om hem eerst na te lezen), vol herinneringen aan zijn eigen kinderjaren in Haspengouw. Alleen weet ik niet, Roger kennende, of ik die tekst mag publiceren (wat ik wel graag zou doen).

Voor de rest was het een heel rustige dag vandaag. Na een paar wasjes stelde ik een wandeling in Sint-Truiden voor. Het was er drukker dan gewoonlijk (omwille van dat "zwarte weekend"?) maar nog steeds heel aangenaam. Ook niet te koud hoewel voor mij te koud om een terrasje te doen. En toch zaten die vol, al heb ik nergens terrasverwarming gezien.

Na onze wandeling reden we dus maar terug naar huis waar we... ja, ik zal het maar opbiechten, even snoepten bij een kop koffie of een mok thee.

We zijn geen zoetekauwen, maar sinds 24 november eten we praktisch elke middag een stukje van de heel lekkere, zelfgemaakte speculaas die we van Zeger kregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten