dinsdag 19 november 2019

Heerlijke Belgische keuken

Ik vroeg me al lang af hoe het komt dat Vlamingen en Walen dezelfde heerlijke recepten opdienen. Naar mijn gevoel is de Belgische keuken immers een van de lekkerste (jawel, veel lekkerder dan de Franse, maar misschien niet de gezondste?).

Ik kreeg echter nooit een antwoord op mijn vraag: hoe komt het dat twee totaal verschillende volkeren, verenigd in één land, ongeveer hetzelfde eten?

Omdat ik deze avond niet wilde blijven treuren over het niet weghalen van de fauteuils, ging ik (nadat ik nog enkele bladzijden uit mijn vroegere dagboeken had overgetypt en even met Hendrik over en weer had gemaild - over wat hij en Debby willen eten: zij komen immers de vooravond van ons feestje al aan) op het internet op zoek naar video's over de Belgische keuken, gezien vanuit Frankrijk.

Ik heb heel veel video's gevonden (uit Frankrijk) over de Belgische keuken. Telkens even lovend, telkens met de opmerking dat het opvalt dat Vlamingen en Walen hetzelfde eten, maar een antwoord op mijn oorspronkelijke vraag heb ik nog niet gevonden.

Hier zie je een van die video's maar zoals ik al zei, je vindt er heel veel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten