zondag 3 november 2019

Marraine en Nononc

'Zouden we vandaag een paar kerkhoven bezoeken?' vroeg ik aan Roger.
'Zou je het niet rustig aan doen? Gisteren was vrij zwaar', antwoordde hij.

Hij heeft gelijk en een van de volgende dagen vinden we misschien tijd om tenminste in het Leuvense enkele graven te bezoeken (Rogers ouders, marraine en Nononc). Hoewel, vanaf morgen moeten we ook verder schoonmaken, één kamer per dag.

Ik heb dus veel gelezen maar vooral veel bladzijden uit mijn vroegere dagboeken overgetypt. Ik ging daar zo fel in op dat ik zelfs vergat naar Nany te bellen zoals ik van plan was.

Een van de laatste items die ik heb overgetypt ging over een verjaardagsfeest voor de 66 jaar van marraine (ze zou vandaag 119 jaar zijn geworden). Bij de aanwezigen waren "nonkel" Ludo en "tante" José Steurs, Noël en Lea, vrienden van Nononc, uiteraard (tante) Françoise (toen verloofd met Nononc), haar ouders en broer en wij. Françoise had mijn haar opgestoken, ik had een jurk, gekregen van Lea, aangetrokken, marraine vond mijn nieuwe oorbellen (een van de weinige die ik ooit gedragen  heb, en ja hoor, zonder mijn oren te laten doorboren) vulgair, we hebben gevierd tot 04:30 uur 's ochtends, waarna Nononc bij Françoise thuis ging slapen. En nog veel meer pittige details las ik in mijn dagboek.

Terwijl we deze avond soep aten en ik, terugdenkend aan wat ik pas had overgetypt, besloot dat ik absoluut moest zorgen dat ik nog zoveel mogelijk overgetypt krijg voor ik overga, kreeg ik een chatbericht van (tante) Françoise. Zij was wel naar het kerkhof van 't Park gegaan en ze stuurde me een foto:

Hier liggen twee van de mensen waar ik het meeste van houd (Foto Françoise)
Ik vraag me nog steeds af waar ik destijds (maar ook daarna) de tijd vond om al die zaken te noteren met het drukke leven dat ik leidde: naar school gaan, studeren, opvallend veel moeten helpen in het huishouden, geregeld zorgen voor zieke familieleden zoals marraine en tante Bibi, veel lectuur, veel familiale verplichtingen en toch ook tijd doorbrengen met mijn vrienden.

Na de eerste aflevering van "Stille Waters" heeft  Roger nooit willen verder kijken naar de volgende afleveringen. Vandaag stelde hij wel voor naar "The Exorcist" te kijken (hoewel we die film lang geleden al hadden gezien). Dat deden we tijdens 45 minuten (we gaan die heel lange film in drie keer bekijken) na de rest van ons avondeten.

Ik had nog hertensteak en witte kool over. In kool met bechamelsaus had ik helemaal geen zin, dus probeerde ik op een andere manier die volgens mij toch flauwe groente op smaak te brengen: in de wok, met look en ui, kurkuma, curry, peper en zout, sherry en sojasaus. Dat viel goed mee.

Eigen foto


Geen opmerkingen:

Een reactie posten