donderdag 28 november 2019

Black Friday

Het was een rustige dag: boodschappen, vroegere dagboeken overtypen, enkele mails beantwoorden, veel lectuur en stilte maar ook... ergernis.
Ik kreeg het immers op mijn heupen van de constante reclame voor Black Friday waar ik voortdurend mee werd geconfronteerd.

Op een zeker moment doorbrak ik trouwens de stilte om aan Roger te vragen of hij wist wat dat precies was, Black Friday. 'Koopjesdag overgewaaid uit Amerika', antwoordde hij kort. Maar dat had ik zelf al lang door, dus ging ik zelf op zoek.

Ik begrijp niet goed waarom mensen ingaan op zulke hypes. Als je niets koopt (want meestal koop je, denk ik, bij zulke gelegenheden, toch zaken die je niet echt nodig hebt) spaar je immers 100% uit!

De boodschappen hadden niet heel lang geduurd en... het heeft weer bijna de hele dag geregend. Ik maak me dus wel een beetje zorgen over het gebrek aan beweging voor Roger vandaag.

Ikzelf kreeg wel voldoende beweging. Mijn moeder Nany belde me immers op en ik heb de gewoonte rond te lopen terwijl zij vertelt. Gedurende net geen uur had ze het weer over een feestje hier en een feestje daar... en over het feit dat ze gisteren met een paar vriendinnen op koopjesjacht was geweest. 'Het was immers, ach, nu ben ik de naam vergeten en ik weet niet of dat overal bestaat, maar je kreeg soms tot 40% korting'.
'Bedoel je Black Friday?' vroeg ik.
'Ja, dat is het!'.

Ik heb maar niet gezegd dat "friday" vrijdag betekent en dat het gisteren woensdag was en zeker niet verteld over de geschiedenis van die "zwarte vrijdag" of ik liep misschien nog een half uur langer rond met de telefoon in mijn hand. Hoewel... zou ze naar mij geluisterd hebben? Ze had het immers zo druk met te vertellen wat haar vriendinnen en zij wel en niet gekocht hadden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten