zaterdag 17 februari 2024

Telefoontjes en bezoek

Ik was aan het luisteren naar kinderliedjes (pure nostalgie 😄) toen er gebeld werd. Vriendin Liliane met haar (Nederlandse) vriendin. Liliane kwam het boek van Annys terughalen om het aan die vriendin uit te lenen. Er ontspon zich een levendig gesprek over de inhoud van dat boek, de autoritaire covid-aanpak in België, Nederland en Frankrijk, de gevolgen ervan, enzovoort, waarbij me meteen opviel dat de Nederlandse dame op dezelfde golflengte zat als wij. 

Later wees Roger me op een debat (in het Frans) over het verlies aan geloof (maar niet aan spiritualiteit) in Frankrijk. Vrij lang maar ik luisterde toch en het was interessant hoewel typisch Frans: veel woorden om weinig te zeggen. Op een zeker ogenblik hadden ze het daar ook over de covid-aanpak van de overheden en de gevolgen ervan voor bijvoorbeeld uitvaarten en andere kerkelijke diensten. Eigenaardig toeval weer!

Deze avond nog een lang telefoontje gekregen van buurjongen L. over zijn plannen voor verdere studies. Dinsdag heeft hij een belangrijk examen maar daarna komt hij nog eens langs. Ikzelf belde even met zijn oma V. die blijkbaar griep heeft. Waartegen ze antibiotica krijgt!?

1 opmerking:

  1. Ik denk dat ik me enigszins verkeerd uitdruk in deze post, dat het eerder moet zijn "een verlies aan religiositeit".

    BeantwoordenVerwijderen