vrijdag 5 november 2021

Over weer een luie dag

Ik hoorde vandaag van Jan Gerits dat Jo, hij en ik (van de Limburgse monografieën) een uitnodiging hebben gekregen om deel te nemen aan de volgende bestuursvergadering van de KVLS. Eigenaardig: ik heb die mail niet ontvangen! Jan zal het bestuur waarschuwen dat we niet kunnen komen: de datum past voor geen van ons. Daarbij komt dat ik het niet het moment vind om vergaderingen te houden - zeker niet op café - terwijl men ons aanraadt onze sociale contacten te beperken. We praatten bijna drie kwartier aan telefoon, Jan en ik, onder andere over de euthanasie van die vriendin van Jan. 

Daarna nog een hele poos met Nany gebeld die eigenlijk niet veel te vertellen had maar tevreden leek en weer in die "andere" wereld leek te zitten. En uiteindelijk een dik half uur gebeld met straatgenote V. die vandaag "38" jaar werd, zoals ze grapte (tja, dan word ik binnenkort amper "27" jaar!). Alles bij elkaar heb ik dus weer bijna twee uur aan telefoon doorgebracht vandaag. Vroeger verrichtte ik ondertussen kleine huishoudelijke taken maar dat kan ik dus niet meer sinds april vorig jaar. Dat werk moest ik daarna inhalen: zo geraakt een dag snel vol! 

En voor de rest was het weer een luie dag, met onder andere nog een paar mails, veel lectuur en een bestelling voor 6 december (al zal die sint normaal gezien hier iets vroeger langskomen). Wat wordt alles toch vreselijk duur!

Deze avond nog gekeken (onder andere) naar een reportage over Fransen die geen geld genoeg hebben om hun (kleine) huis te verwarmen. Ook voor ons stijgen de facturen constant zonder dat ons pensioentje de trend volgt (daar had V. het ook over aan telefoon), maar wat ik daar zag was schrijnend! Zulke mensen zullen wel geen geld overhouden om Sinterklaas te helpen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten