donderdag 25 februari 2010

Zalm met groentenmix

Ik kook graag! Die bezigheid maakt me heel kalm. Maar ik heb niet altijd tijd genoeg om uitgebreid te koken, en vaak niet alles in huis om een lekker recept te volgen.
En dat was deze avond weer het geval.
Omdat mijn Roger deze week nog geen vis had gegeten (ik probeer hem normaal drie keer per week vis te serveren) wilde ik daar iets aan doen en moest ik op korte tijd wel iets verzinnen met de diepvrieszalm die ik in voorraad had. En het resultaat was overheerlijk!

 

P2253871

Voor twee personen heb ik gebruikt:

2 zalmfilets van elk 125 gram (uit de diepvriezer)

1/2 pakje Italiaanse groentenmix  (uit de diepvriezer)

2  grote aardappelen

Een scheutje olijfolie

Basilicum, peper, zout

En een beetje geraspte kaas

Ik heb de aardappelen in flinterdunne schijfjes gesneden. En daarna gebakken in olijfolie (echt maar een scheutje, en in een wokpan).
Daarna heb ik de diepvriesgroenten erbij gedaan en al roerend meegebakken.

De groenten gaven hun vocht af waardoor niets aanbakte.
Toen alles halfgaar was, heb ik het mengsel in een ovenschotel overgebracht, er basilicum, een beetje zout en peper aan toegevoegd, daar de zalmfilets op gelegd en er een heel klein beetje geraspte gruyèrekaas erover gestrooid.

En alles in een op 210°C voorverwarmde oven geschoven.

En terwijl de oven het werk afmaakte, heb ik nog een 40-tal minuten kunnen werken.

Het resultaat was heerlijk, vond Roger – en ik ook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten