woensdag 21 oktober 2020

Wat een prettige ontmoeting!

Het was weer danslesdag. We brachten Elena en Eva naar de les, Matthias was bij een vriendje. Tussen het begin en het einde van Eva's les besloten we nog eens naar de abdij van 't Park te gaan. Bezoekje aan het graf van marraine, mijn opa en Nononc en daarna een korte wandeling. 
En je gelooft het niet... ineens zien we daar Zeger aankomen! Hij was blijkbaar nog meer verrast dan wij, want hij wist niet dat we vandaag in het Leuvense zouden zijn. Hijzelf had een dagje vrij. Iets verder zagen we een houten tafel met banken waar we even konden bijpraten (en afstand houden). Echt, wat een prettige verrassing! Ik was zo blij! Zeger denkt dat ons kerstfeest in het water zal vallen (en ik vrees dat hij gelijk zal krijgen).

Jammer genoeg konden we niet heel lang praten: het werd tijd om Eva af te halen. Daarna reden we naar "huis". Nog spelletjes gespeeld met Eva, later Elena afgehaald, haar een beetje geholpen met haar huistaken. Iets later kwam Matthias thuis, kort daarna gevolgd door zijn mama. Nog voor we aan het avondeten begonnen, heeft ze die monografie onder handen genomen. Het problemen is opgelost (heel fel bedankt, meisje!) maar ze heeft ook een beetje moeten zoeken. Blijkbaar had Jan Gerits een deel van de tekst in een (verborgen) kolom gestoken, waardoor mijn opmaak maar niet wilde lukken! 

Na het avondeten (we probeerden afstand te houden en ik heb zelfs de kindjes geen kusje meer gegeven!) reden Roger en ik terug naar Haspengouw waar ik nog een dik uur heb besteed aan de jongste vertaling. Die krijg ik morgen gemakkelijk klaar!

En nu... tijd voor een volgende aflevering van "Tabula rasa"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten