vrijdag 4 augustus 2023

De regen blijkt heel plaatselijk

We reden deze middag naar "De Pastorie" in Gors-Opleeuw, zo'n tiental kilometers van hier. Weer in de regen. Maar in Gors-Opleeuw was het droog en scheen de zon !  

Op het verjaardagsfeest van Denise had haar schoonbroer ons verklapt dat hij, zijn echtgenote, Denise en enkele wandelvrienden deze dagen in onze buurt verbleven (ja, het zijn die wandelvrienden waar ik gisteren over schreef). Hij had ons zelfs hun hele programma gegeven en we hadden afgesproken dat Roger en ik op hun laatste dag Haspengouw Denise zouden verrassen in "De Pastorie" waar ze na een wandeling zouden eten. 

Denise leek blij verrast, we werden door de wandelaars zelfs getrakteerd op een drankje, er werd bijgepraat, maar ik was ook verrast: zij hadden vandaag helemaal geen regen gehad! En, buiten een wolkbreuk in Tongeren gisteren, bijna geen regen tijdens hun verblijf in Haspengouw! Blijkbaar is die regen dus heel plaatselijk.

Na een uurtje bijpraten met Denise, haar zus en schoonbroer en een paar mensen die we via Denise kennen, maakten de wandelvrienden zich klaar voor een laatste wandeling en reden wij terug naar huis. Waar nog enkele huishoudtaken op ons wachtten.  

P.S. (5/8/2023) Ik merk dat ik me enigszins verkeerd uitdruk in deze post, of dat ik niet voldoende uitleg geef. Ik zei dat Denises schoonbroer ons het wandelprogramma "verklapte" en dat klinkt alsof Denise wist dat ze naar onze streek zou komen maar het me niet vertelde. In feite had haar schoonbroer heel dat wandelprogramma geregeld maar wisten de deelnemers (waaronder Denise dus) op dat feest nog niet waar ze naartoe zouden gaan, welke wandelingen ze zouden maken, wat ze onderweg zouden bezoeken, waar ze zouden logeren enz. Vandaar dat ik het woord "verklappen" gebruikte (ik mocht dus absoluut niet laten weten aan Denise dat ik al meer wist dan zij) maar ik had misschien beter het werkwoord "toevertrouwen" gebruikt? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten