zondag 23 mei 2021

Ontspanning?

Deze middag vroeg ik me enkele keren af waarom ik niet meer, zoals vriendin Denise, ontspanning zoek in fictieboeken (vooral omdat ik dat tot voor kort de beste ontspanning vond... en het zelfs heb gewaagd zelf een paar romans te schrijven). Of bijvoorbeeld in het quizzen waar ze zo boeiend over vertelde (ik hoop dat Nany daar toch iets heeft van begrepen... want ik had de indruk dat ze op dat moment het typische gezicht trok van Nany die zich afvraagt waarover de mensen rondom haar wel bezig zijn en waarom ze niet praten over iets waar ook zij haar gedacht kan over zeggen). 

Maar nee, dus, hoewel ik me vrij moe voelde deze avond, wilde ik bij wijze van "ontspanning" nog dit interview met Mattias Desmet volgen op "De Nieuwe wereld". Over hoe totalitarisme geleidelijk aan kan ontstaan. Eigenlijk grotendeels hetzelfde discours als dat van Crèvecoeur. 

Ik besef wel dat ik het interview opnieuw zal moeten beluisteren om alles te vatten (veel te moe deze avond). 

"Anoniemen", verwijt me alsjeblieft weer niet dat ik naar fake news luister: Desmet zegt gewoon zijn mening en dat op zich is geen "fake news" ! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten