zondag 12 juni 2011

Calatayud

Zaterdag 11 juni 2011

Na ons bezoek aan die dorpjes zouden we boodschappen doen, in Calatayud. En Roger leek weer mijn gedachten te hebben geraden, want hij stelde voor nog even door de stad te wandelen en een biertje te drinken op de Paseo. Wat heb ik genoten van ons gekuier zonder echt doel door de straten. De “dikkebuik-huizen” zoals de kinderen ze vroeger noemden, zijn voor een groot deel verdwenen, maar je ziet er nog veel.

P6118293 Foto Roger

Een van de kerken was open en we gingen voor de eerste keer een kijkje nemen. Planken vloer en heel donker. Op de Plaza de España, in de casa Consistorial werd een huwelijk voltrokken. Heel veel mensen op hun paasbest.

P6118313 Foto Roger

En de straten, ook de Paseo waar we een biertje gaan drinken, lopen stilaan vol met opgeklede mensen. Het is immers het uur van de avondwandeling voor het avondeten. De enkele toeristen (zoals wij) verraden zich doordat ze minder opgekleed zijn, door de folders en landkaarten die ze bij zich hebben... of door hun koffers.

P6118295 Foto Roger

We waren nog getuigen van een echtelijke ruzie. Een jonge man tierde tegen zijn vrouw dat ze zelf moest zorgen voor haar kind, en gaf haar een paar meppen. Roger kwam er spontaan, en in het Nederlands, tussen, maar daar begrepen die mensen natuurlijk niets van. Een paar opgeklede vrouwen prevelden tegen elkaar: “Escandalo!”.

Na de boodschappen reden we terug naar Saviñan langs de gewone weg die ook passeert langs de camping waar we vroeger zo vaak verbleven, vlak achter die ermita in de rotsen... De camping bleek gesloten en te koop!  Sic transit…

P6118317 Foto Roger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten