dinsdag 28 juni 2011

Veertig graden in de schaduw

Maandag 27 juni 2011

In feite werden zelfs de 41°C bereikt vandaag. Vreselijk heet!

Na onze boodschappen, eerst in Salignac zelf en daarna in Souillac (omdat in de enige winkel van Salignac bijna niets te vinden was), zijn we terug naar de camping gekomen waar we letterlijk de hele middag niets gedaan hebben. In de schaduw aan onze tent was het nog enigszins te doen, maar je hoefde niet veel te bewegen om het zweet van je te voelen afdruipen.

IMG_1288 Eigen foto
Terwijl Roger wat sliep (ik vond het zelfs daarvoor te warm) heb ik het boek uitgelezen dat ik deze ochtend had gekocht: Dieu est un pote à moi van Cyril Massarotto. Heel goed!

Online kun je hier alleen in de bar en op het terras. En daar is het vreselijk warm (ik vermoed dat het door de dakbedekking komt). Wel heb ik even mijn post van gisteren op de blog gezet en snel de mails nagekeken terwijl we een biertje dronken, maar we konden niet snel genoeg terug naar onze tent gaan. Wat een geluk dat we hier zoveel schaduw hebben.

Pas om 18 uur zijn we weer wat actiever geworden. We reden achtereenvolgens naar twee dorpjes met telkens een kasteel vlakbij de kerk. Daar wandelden we wat rond, maar eigenlijk was het nog niet echt te doen.
In het eerste dorp, Vieux Saint-Crépin, met maar een paar huizen, mocht je het bewoond kasteel van de 15-17de eeuw bezoeken op afspraak. Die hadden wij niet gemaakt, maar het binnenplein en een paar bijgebouwen mocht je altijd vrij in, en dat hebben we natuurlijk wel gedaan. In feite niet zo heel groot.
Het dak was bedekt, net zoals dat van de huizen en dat van de auberge waar we gisteren aten, met platte stenen.

P6278637

P6278646 Foto’s Roger

In het tweede, grotere dorp zijn we veel minder lang gebleven. Het kasteel leunde aan tegen de kerk en er was een restaurant in gevestigd. Echter niemand op straat. Te warm?

 

P6278659 Foto Roger

We zijn deze avond niet op restaurant geweest. Het eten van gisteren had nogal zwaar op mijn maag gelegen (ik ben niet gewend zo vet te eten) en ik verlangde dus eerder naar een lichte maaltijd. In de supermarkt van Souillac hadden we dan ook een kant en klaar diepvriesgerecht met rijst, garnalen en groenten gevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten