zaterdag 4 juni 2011

Naar Ranspach

Donderdag 2 juni 2011

Deze ochtend vond ik nog enkel mails en een sms-je van Nany, maar de tijd om te antwoorden had ik niet. We moesten immers inladen, nog even naar Marie-Claire gaan enzovoort. Om kwart over twaalf konden we eindelijk vertrekken. Richting Frankrijk. Deze keer wilden we eerst naar de Elzas (die we vorig jaar pas hebben ontdekt). Roger wist al precies waar hij naartoe ging, Ik niet en ik vroeg hem het mij niet te zeggen. Ik wist alleen dat hij een Flower-camping op het oog had.

Op de radio hadden we gehoord over de vele files (Hemelvaart-weekend) maar we besloten het toch maar te riskeren. En ja, even na Luik zaten we ook in een file. Die echter te wijten was aan wegenwerken. Gelukkig hebben we maar een klein half uur verloren.

Om kwart voor 2 reden we al de provincie Luxemburg met zijn mooie groene en golvende landschappen binnen. En ik begon natuurlijk weer vreselijk honger te hebben. Vanaf 14:15 uur begon Roger uit te kijken naar een 'aire de repos', maar die waren allemaal propvol; opvallend veel vrachtwagens!

Eindelijk, om 14:35 vonden we een plaatsje en aten we brood, kaas en hard gekookte eieren. Voor mij had de rit weer te lang geduurd: ik bibberde op mijn benen!

Om 14:55 uur reden we verder om nog geen kwartier later het Groot Hertogdom Luxemburg binnen te rijden. Een half uur later reden we het land uit en Frankrijk binnen via het departement Meuse et Moselle en de Lorraine.

Op de radio was sprake van de Ehec-bacterie, waarvan men eerst dacht dat ze afkomstig was uit Spaanse komkommers, maar waarvan men nu toegeeft de oorsprong niet te kennen. Roger zei me dat hij vermoedde dat het een terreurdaad was. Dat denk ik al van bij het begin van die epidemie in Duitsland!

Bossen, grote, heuvelachtige weiden en vlaktes wisselden elkaar af; geregeld doorkliefde een reiger of een roofvogel de staalblauwe lucht. En beetje later, in het departement Vosges, werden de weiden gescheiden door heggen of rijen bomen. En na Remiremont werden de heuvels stilaan echte bergen (de Vogezen). We verlieten de snelweg, reden dwars door het mooie stadje Le Thillot, en volgden daarna een weg die zich slingerde rond een berg en rond 18:50 uur kwamen we hier op de camping aan. We zitten in Ranspach. De camping is omringd door bergen, de percelen zijn vrij ruim, het ontvangst was heel vriendelijk. En, dat had Roger gelezen, er zou Wifi zijn. Maar... dat laatste voor 2,50 euro per uur en dat vinden we een beetje duur. Ik zal dit relaas wel posten (en de laatste mails beantwoorden) als we een goedkopere verbinding krijgen

Er is enorm veel volk op de camping, waaronder een groep motards. Zijn er zoveel mensen die dit weekend op reis gaan?

Onze tent, shelter en leeftent waren weer snel opgesteld en ik stelde voor in het campingrestaurant te gaan eten. Wat een goed idee: voor alles te samen 24,90 euro aten we elk een hartige 'tarte flambée' en een groene sla en dronken daarbij elk een halve liter lekker Duits bier (Klosterbrau).

Het is de hele dag heel zonnig en warm geweest, maar deze avond op de camping werd de lucht bewolkt en kwam er een nogal felle wind op. Roger leek een beetje bang dat het zou regenen, maar dat heeft het niet gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten