zondag 5 juni 2011

Saint-Jean en Saint-Michel de Maurienne

Zondag 5 juni 2011

Gisteren avond hoorden we de hele tijd de rivier Arvan kabbelen langs de camping. Heel rustgevend. En er vielen enkele druppels regen. Maar toen we wakker werden, goot het. Het is blijven regenen tot ongeveer 10 uur. Maar daarna scheen de zon weer.
De gerant van de camping had ons gisteren verteld dat we vandaag tussen 10:30 en 15:30 niet met de auto de stad in of uit zouden kunnen wegens een wielerkoers. Dus gingen we na ons ontbijt te voet naar het centrum. Die wielerkoers bleek de 'Prologue du Critérium du Dauphiné' te zijn.

IMG_1219 (Foto Roger)

Er waren deelnemers uit verschillende landen, ook België, Spanje, en zelfs Rusland. Heel de stad werd door het evenement ingepalmd: bussen en bussen stonden er. En volk natuurlijk.

We kuierden wat tussen de toeschouwers, keken een beetje naar de opeenvolgende renners die vertrokken (het was een tijdrit), zochten het Opinel-museum , zagen dat dit gesloten was en besloten een dagje langer hier te blijven om het morgen te kunnen bezoeken. We bewonderden het nu wat bouwvallige paleis waarin het 'office du tourisme' zich bevindt, en gingen de kathedraal binnen.

Die kerk vertoont een mengeling van stijlen doordat ze werd gebouwd en herbouwd tussen de 6de en en 18de eeuw.

P6058126 (Foto Roger)

Een deur voerde naar de binnentuin van het aanpalende klooster van de 15de eeuw. Daar, rozen en zwaluwen.

P6058124 (Foto Roger)

Ondertussen was het weer beginnen te regenen en werd het kouder. We stapten verder richting camping en kwamen hier weer aan rond 14 uur. De regen was weer opgehouden en het was weer zonnig. Na een hapje en een uurtje rust reden we naar Saint-Michel de Maurienne. Ik wist dat het niet groter zou zijn dan Saint-Jean, maar ik had zin in een biertje op een terras. Het stadje bleek veel kleiner te zijn. Een kerk van de 19de eeuw, met muurschilderingen (mooi vond ik dat) van rond 1930.

P6058127

P6058129 (Foto Roger)

En een aluminium-museum. Maar geen café!

Dus kwamen we terug naar Saint-Jean waar we in een van de twee cafés die we vonden een abdijbier bestelden. De ober leek heel fel op Hendrik, ongelooflijk!

Roger vindt de stad niet zo mooi. Mooi zou ik ze niet noemen, maar ik vind ze iets hebben. De camping daarentegen bevalt ons allebei: netjes, ruime percelen, veel schaduw, een lees-en televisielokaal, een winkeltje, een cafeetje, én een heel vriendelijke gerant.

En terwijl we nu in onze leeftent zitten, hoor ik dat het weer regent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten