woensdag 1 juli 2015

Montbasillac en Castillonnes

1 juli 2015

Even een flinke regenbui deze nacht en deze ochtend leek alles opgefrist. Helaas niet voor heel lang!

We reden nog eens naar Bergerac, deze keer via het kasteel van Montbasillac, waar we een korte wandeling maakten. De temperatuur was nog te doen.

A7013725 Foto Roger

In Bergerac was het markt en ongelooflijk druk: heel veel mensen en auto’s (lag dat aan de markt?). Ongeveer een half uur hebben we rondgereden zonder een parkeerplaats te vinden. We gaven het op en reden naar Castillonnes. Een mooie bastide waar we een uurtje rondliepen. Niet langer want het werd weer te warm: 36°C in de schaduw

A7013726  

A7013728

A7013732 Foto’s Roger

Alle luiken waren al gesloten maar eigenaardig genoeg zaten enkele mensen in de zon te keuvelen.

Om 13 uur reden we terug naar Eymet via een landschap dat een beetje doet denken aan Haspengouw (hoewel veel weidser). Wijngaarden, zonnebloemvelden en kleine dorpen.

We aten bij de tent, rustten wat, ik kreeg een bericht van mijn zus en van Nany die aan het thuisfront ook zitten te puffen van de warmte en we kregen weer bezoek, deze keer van drie eenden (ik heb er slechts twee kunnen fotograferen).

P7010011 Eigen foto

We deden onze boodschappen, we namen deel aan een wijnproeverij op de camping en kochten uiteraard een paar flessen. Het mooie Frans van onze Nederlandse buurvrouw was me opgevallen en ik feliciteerde haar. Volgde een praatje en later nog een korte conversatie met een andere Nederlandse. Het zou in Zuid-Nederland 35°C zijn!

Iedereen lijkt plannen te maken om aan deze windstille  hitte te ontsnappen en raadpleegt de temperaturen op het Internet. Overmorgen wordt hier weer meer dan 40°C beloofd. We vertrekken morgen naar Aubigny (en zullen daar normaal gezien onze ene buren weer ontmoeten; de anderen gaan naar Normandië) en dan zal het zaak zijn om van daar op tijd naar huis te vertrekken om aan te hoge temperaturen te ontsnappen en tegelijk de zaterdag verwachte  40°C bij ons thuis te vermijden!

Het is nu 22:50 uur en eindelijk voel ik een briesje opkomen.

Ik heb nog een vraagje: hoe komt het dat we overal in Spanje en in Frankrijk zoveel zwaluwen zien en bij ons zo weinig?

3 opmerkingen:

  1. Josiane,
    Je tekst staat er twee keer op ! Gewoon om het je te laten weten.
    Vandaag zelfs in Oostende was et 38° maar wel met een briesje.
    Voor zaterdag geven ze in de middag ontwikkelen zich onweersbuien. Maximaal 25 tot 27 °
    Het gaat wat afkoelen.....
    Kusje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb het gemerkt, Françoise, en dit is al de tweede keer deze vakantie. Telkens had ik iets toegevoegd aan de tekst omdat ik toch het bericht kreeg dat het niet gepost geraakte (slechte verbinding) en telkens bleek de eerste tekst toch gepost en de tweede, aangevulde, ook nog eens. En ik weet echt niet hoe ik dat moet ongedaan maken (te meer omdat volgens Live Writer de tekst maar één keer is gepost. Maar kom, het is geen ramp.

    In Limburg wordt voorlopig (de verwachtingen veranderen van dag tot dag en soms van uur tot uur) op sommige plekken - en onder andere bij ons - 40°C verwacht voor zaterdag. Te veel, ondervond ik gisteren!
    Kusje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het moet uiteraard Montbazillac zijn, met een z!

    BeantwoordenVerwijderen