dinsdag 28 juli 2015

Over panty’s en telefoontjes

Vandaag was het boodschappendag. In Borgloon, want zoveel hadden we niet nodig. Daarna reden we naar Heers waar we vlees kochten in een AD-Delhaize. Ik moest ook panty’s hebben voor een feestje binnenkort waarop ik enkel niet uit de toon zal vallen als ik mijn spijkerbroek ruil voor een rok. Ik weet het, het is zomer (je zou het wel niet zeggen de laatste dagen: zo koud!) en dan behoef je geen kousen. Maar… Ik ga nooit echt zonnen, en al loop ik vaak in de zon, mijn benen worden toch niet mooi bruin (die spijkerbroeken!). Dus ja, panty’s. Denise gaf er me vorige zondag cadeau, maar die zijn dan weer te donker voor het seizoen. Nee, ik moet huidkleurige panty’s hebben.

Oei, ik lijk hier wel mijn telefoonconversatie met Nany over te tikken. Want natuurlijk heb ik vandaag naar haar gebeld (mijn zusje was net daar en wat bewonder ik haar: praktisch elke dag enkele uurtjes in dat ziekenhuis doorbrengen! Wijzelf hebben al moeite om dat één keer per week te doen).

Mensen, concludeer niet uit mijn dagelijks telefoontje naar Nany dat ik graag aan telefoon hang hé! Ik heb in feite een hekel aan telefoneren! Kon Nany maar e-mailen!

Afijn, geen kousen gevonden (waar kopen de vrouwen uit Heers hun panty’s?). Dat betekent dat we ons binnenkort voor een wandeling naar Sint-Truiden of Hasselt moeten verplaatsen. Of dat ik toch maar een iets geklede pantalon moet dragen op dat feestje natuurlijk.

Roger had helemaal geen zin in een wandeling (het regende dan ook bijna constant) en ik beschouwde dus de boodschappen als zijnde voldoende beweging voor hem.

Voor de rest alleen huishoudelijke taakjes verricht, tussendoor  vernomen dat Jan Gerits de Limburgse monografie oké vindt, en gekookt (niets speciaals: wortelsoep, varkenskotelet met aubergine) en enkele mails die al lang wachtten beantwoord - nog niet allemaal: vrienden, wees geduldig!

Maar nu vraag ik aan iedereen mij even gerust te laten: ik ga lezen in het laatste nummer van het elektronisch tijdschrift Alternatif Bien-être! Glimlach

O ja, en nog even dit over deze dag. Vanaf dit jaar moeten Vzw's ook hun belastingaangifte online indienen. Ik ging vandaag even kijken tegen wanneer dat moet gebeuren (ben tot nader order nog steeds en tegen mijn zin “penningmeester” van de KVLS) en, nadat ik las “tegen eind september” ontvluchtte ik die site van de “roverheid” zo snel als mogelijk: ik voelde mijn bloeddruk stijgen. 

Verkeerde reactie natuurlijk, en niet normaal voor mijn doen: meestal stel ik geen taken uit. Alleen als het met geld te maken heeft, reageer ik zo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten