donderdag 23 juli 2015

Over roddeltantes en vrienden

Vandaag verwachtten we vrienden: Seany en Jan de fotograaf. Ik wilde ons avondeten heel eenvoudig houden, had daarom gisteren al soep klaargemaakt (en Roger vers speltbrood gebakken) en deze ochtend, na een snel ontbijt en nog voor mijn douche, kocht ik enkele kant en klare slaatjes in Heers. Ondertussen ging Roger even iets afhandelen in de bank, daar vlakbij.

In de winkel ontmoette ik Maj en haar echtgenoot: even een gezellig praatje. En toch was ik op een kwartier weer buiten, waar ik op Roger wachtte, zoals afgesproken.

Ondertussen zag ik heel veel vrouwen (meestal in groepjes) de winkel buitenkomen en luisterde ik naar hun geroddel. Ongelooflijk hoe vrouwen kunnen roddelen. En echt, geen enkele vrouw die ik observeerde ontsnapte aan dat “oordeel” van mij!

Roger liet te lang op zich wachten, dus liep ik uiteindelijk zelf naar de bank. Ook hij had met de bankier over veel andere dingen gesproken dan dat waar hij eigenlijk was gaan naar informeren. Wat een tijdverlies toch allemaal!

Afijn, ik kon rond de middag eindelijk onder de douche gaan en iets over 14 uur kwamen onze vrienden eraan.

We maakten eerst een korte wandeling in Veulen, we toonden hen het kasteel en gingen even de kerk bewonderen.

A7233867 Seany op de preekstoel (foto Roger)

Daarna reden we naar Berlingen waar we dezelfde wandeling maakten als onlangs. Uiteraard trager dan toen: we moesten elkaar immers veel vertellen onderweg. En, dat valt me telkens op, we roddelden weer niet. De gesprekken gaan over ons eigen leven en vaak ook over overleden vrienden die we vol tederheid weer “tot leven brengen”.

Daarna dronken we een biertje in de Kluizenaar en  uiteindelijk avondmaalden we thuis na een aperitiefje.

A7233871 Foto Roger

Het werd een prachtige avond! Ik vernam dat Jan enkele mensen kent (die ik ook ken) uit de opgedoekte literaire kring “Meng met taal” in Leuven,  we spraken over literatuur, fotografie en politiek (en, hoewel de meningen daarover verdeeld waren, geen zweem van ruzie), we haalden herinneringen op, afijn, het was oergezellig (vond ik toch).

We kregen van Jan een prachtige foto van Dirk Lambrechts, die hij maakte in december 1969, in de flat van Anny De Ro zaliger.

Ondertussen was de auteur van de volgende monografie van de KVLS mij via e-mail aan het opjagen (eigenlijk is een smartphone niet altijd gezond): wanneer zou ik de gecorrigeerde versie opsturen?

Beste, ik probeer morgen tijd te maken voor de rest van de correcties!Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten