zondag 26 juli 2015

Vroegere klasgenootjes en Nany

Roger en ik waren dit weekend uitgenodigd bij mijn schoolvriendin Denise, die gisterenavond ook haar vriend Walter en ons vroeger klasgenootje Marie-Louise had gevraagd. Toen die vriendin Roger en mij een fles wijn overhandigde, vroeg ik me af waaraan we die hadden verdiend. Dat bleek als dank te zijn voor de kweeperen die ze vorig jaar van ons kreeg! Marie-Louise toch, die kweeperen waren als cadeautje bedoeld!

Denise had geen moeite gespaard: ze serveerde allerlei zelf gemaakte en heel lekkere Griekse, Spaanse en Italiaanse gerechten. Zelfs de gazpacho had ze zelf bereid.

A7253884

A7253878

A7253876 Foto’s Roger

Dat werd uiteraard lang bijpraten en herinneringen ophalen tijdens het smullen en genieten van onder andere retsina.

Roger en ik zouden blijven slapen (en vandaag, vermits we al in het Antwerpse waren, even Nany bezoeken).

Na ons ontbijt maakten we echter eerst een lange en mooie wandeling op de Linker Oever en dronken daarna een “aperitief” op een terras (voor Roger en mij een “Bolleke Koninck” dat ons herinnerde aan ons lang verblijf in Antwerpen).

A7263886

A7263887

A7263889

A7263891

A7263892

A7263893 Foto’s Roger

Na het middageten (restjes van gisteren), terwijl het begon te regenen, reden we alle drie samen naar het ziekenhuis waar Nany op ons wachtte. Ze had net bezoek van onze Matadi-vrienden Lily en Roger.

Er werd even over reizen verteld en Nany wist ons te zeggen dat ze nog steeds niet weet waar ze zal revalideren. Ondertussen oefent ze al elke dag en inderdaad, ze loopt al heel goed op haar loopgips en met haar rollator.

Om 17:15 uur namen we afscheid van Nany, zetten Denise af aan de tramhalte en reden terug naar Limburg. En ik kreeg mijn klop: ik viel in slaap onderweg.

Thuis heb ik een wasmachine in gang gezet en gezorgd voor het avondmaal (ook restjes).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten