zondag 10 december 2017

Over lessen Frans en Eva

Ik heb mezelf onlangs ingeschreven voor een korte serie gratis lessen Frans online. Uiteraard heb ik die lessen niet nodig en ga ik, na die zeven lessen, overrompeld worden door voorstellen om de lessen betalend verder te volgen, maar dat had ik er voor over.

Mijn bedoeling was immers na te gaan hoe zulke lessen in elkaar zitten. Ik heb zopas les zes aangekregen, kan nog altijd volgen en een maximum halen voor de oefeningen 😃maar ik vraag me steeds meer af hoe iemand die nog helemaal geen Frans kent, op die manier de taal kan leren? Als ik de methode (afijn, methode is hier een groot woord, want ik heb er nog geen kunnen ontwaren) vergelijk met de Berlitz-methode (ik heb een poosje les mogen geven voor Berlitz, en voor die methode stond ik vol bewondering) merk ik hier toch veel tekortkomingen!

Maar eigenlijk wilde ik het hier over iets helemaal anders hebben! Telkens als ik Eva ontmoet, moet ik terugdenken aan haar mama als kind.
Dus zocht ik deze avond op "afbeeldingen Roger" naar een foto van Eva's moeder (onze dochter dus) op ongeveer dezelfde leeftijd. En... ik heb (onder andere) dit gevonden:
Foto Roger
Dochterlief  was toen net geen twee jaar (het was kort voor de geboorte van Zeger). En de foto is genomen bij onze vrienden André en Chantal. Dochterlief was toen pas uit haar buggy gevallen maar trok zich daar weinig van aan!


1 opmerking:

  1. Ik heb enkele herinneringen gekregen over die lessen Frans maar lang werd er niet aangedrongen!

    BeantwoordenVerwijderen