dinsdag 19 december 2017

Rustige dagen

Gisteren en vandaag waren bijzonder rustige dagen en daar hou ik wel van: geen drukte, geen afspraken, geen verplichtingen, veel tijd om te lezen of zelfs om gewoon "niets" (lees "mijmeren") te doen.

We brengen de dag door met enkele huishoudtaken, veel lectuur, af en toe kijken naar een oude aflevering van "In de gloria", het beantwoorden van enkele mails, lekker koken en af en toe wat meer praten met elkaar dan gewoonlijk (we zijn allebei nogal stil van aard).

En Roger krijgt toch voldoende beweging... dankzij de kachel ... en de boodschappen die we al twee dagen aan een stuk inlassen in ons dagprogramma: Kringwinkel, Delhaize, Colruyt, Aldi en Carrefour (eigenlijk waren we vooral op zoek naar diepvries soepballetjes zonder dat kippenvlees waar Roger een hekel aan heeft: niet meer te vinden)!

Hoewel wandelen in winkels niet mijn favoriete bezigheid is, heeft het zijn voordelen nu het zo koud is: je blijft het lekker warm hebben en af en toe ontmoet je een kennis met wie je kort kunt bijpraten.

Zo ontmoetten we vandaag een lid van Heemkunde Groot Heers die heel veel over wijn weet en nogal sceptisch stond tegenover een wijn die Roger wilde kopen, én, maar dat was op straat, de vader van onze achterbuur die ons uitnodigde om eens bij hen op de koffie te komen en de schilderijen van zijn vrouw te bewonderen, wat ik heel graag zou doen!

Ik geniet dus echt van deze heel rustige en stille periode in afwachting van iets drukkere dagen rond Kerstmis.

Hoewel, even druk als vroeger zal het gelukkig niet meer worden. Als ik me herinner hoe hectisch de eindejaarsperiode toen was: eerst een kerstfeestje (tot in de vroege ochtenduurtjes) bij Nany, de volgende dag vanaf 12 uur een kerstdiner bij Oma (de moeder van Roger), dat alles voorafgegaan door koortsachtig naar aangepaste geschenken zoeken voor iedereen, nieuwjaarsbezoeken aan Nany en Oma (de kinderen moesten immers hun nieuwjaarsbrief voorlezen), kerstfeestjes op het werk...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten