dinsdag 28 september 2021

Geschenk

Roger ging deze avond, na onze boodschappen, naar Ludo D. om samen met hem iets te regelen voor Heemkunde Groot Heers. Hij vroeg me mee te komen maar dat heb ik niet gedaan (al had ik veel zin om jou na al die tijd terug te zien, Ludo) omdat ik toch maar in de weg zou gezeten hebben. 

Tijdens Roger zijn afwezigheid verschillende telefoontjes gekregen, waaronder een van Nany die ik deze middag al had gebeld. Over een verkoopmiddag in het rusthuis als ik goed begrepen heb... want ze klonk weer een beetje verward. Zus Bie mailde dat onze moeder weer een ontsteking heeft: eigenaardig dat effect ervan op haar geest!

En dan kwam Roger thuis... met een immense, prachtige pompoen! Cadeau van Ludo! Voor we hem zouden proberen uit de auto te tillen (hij weegt, denk ik, een goede dertig kilo), hebben we  gegeten (daarover straks iets meer). Ik waste af, zocht een plek in de salon, vond een, vermoed ik, geschikte plaats en vroeg aan Roger wanneer hij de pompoen zou binnenhalen maar zo vlak na het eten had hij daar geen zin in. Het zal dus voor morgen zijn...

O ja, over ons eten. We hadden stoofvlees voorzien... en ik had in de koelkast nog een hele spitskool en enkele wortelen liggen. We hebben gisterenavond  dan maar voor vandaag iets geïmproviseerd met het vlees, die groenten, uien, look, olijfolie en witte wijn... en het resultaat was gewoon heerlijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten