vrijdag 19 augustus 2022

Nany tussen droom en werkelijkheid

Broertje schreef me onlangs dat praten met Nany bijna onmogelijk is geworden. Gisteren mailde zusje me hetzelfde. Vandaag belde ik Nany zoals elke dag en haar eerste vraag was of ik op de hoogte was gebracht omtrent haar telefoon. Toen ik vroeg wat er dan was met dat toestel ging het weer over het feit dat ze opnieuw verhuisd was (vandaag weer naar een "huisje") en weer al haar spullen op precies dezelfde plaats had teruggevonden. Maar dat haar telefoon ook in dat nieuwe huisje zou werken, dat had ze niet verwacht. Ze wist niet meer dat zusje haar gisteren had bezocht maar toen ik er haar aan herinnerde, wist ze ineens dat ze er inderdaad was en haar had gebracht naar een optreden ergens in het rusthuis (dat dacht ik toch te begrijpen, Nany zei immers "naar de muziek"). Nany "woonde nu op de weg naar de gemeente waar zus en broer ook wonen én broertje had een huisje vlak bij haar".  Nany had nog een ander huis, ergens aan de overkant van het kanaal, maar nu wonen daar andere mensen, en hoe heten die weeral? We zijn onlangs immers nog bij hen geweest (ze bedoelt met dat steeds terugkerend "huis aan het kanaal" dus duidelijk ons vroeger huis waar nu onze vrienden Beeckman wonen).

Ik vind het allemaal zo eigenaardig: sommige gebeurtenissen herinnert ze zich helemaal niet, andere wel en er zit absoluut geen lijn in. Andere zaken fantaseert ze maar die zijn voor haar blijkbaar al even reëel. Is er bij haar inderdaad geen onderscheid meer tussen werkelijkheid en droom? 

Binnenkort gaan we haar eindelijk nog eens bezoeken, deze keer samen met een deel van onze kinderen (niet iedereen is die dag vrij). Ik ben benieuwd of ze nog zal weten wie ze (ongeveer) zijn! En hoe (moeilijk) de middag zal verlopen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten