woensdag 24 augustus 2022

Weer boodschappen

Vandaag hebben we, na enkele huishoudtaken, de rest van onze boodschappen gedaan en dat betekende onder andere runderschenkel proberen te vinden om osso bucco klaar te maken. Want binnenkort komt Hendrik (in zijn eentje, Debby gaat dan naar haar ouders) logeren en we houden alle drie van dat gerecht (bereid op mijn manier, zijnde zoals Dirk Lambrechts zaliger het me geleerd heeft). Voor ons beiden bereid ik dat zelden: vrij veel werk én sowieso steeds te veel voor één (en meestal zelfs twee) maaltijden. Als alle kinderen en schoonkinderen op bezoek zijn, maak ik dat ook niet klaar, want Debby eet geen vlees. 

We gingen eerst (na een rondritje in de buurt en enkele stappen zetten hier en daar: wat wonen we toch in een mooie streek!) kijken in de AD-Delhaize in Heers, en jawel, daar was runderschenkel te verkrijgen! 

Hoewel we nu gesteld waren (ik had ander vlees, dat ik eergisteren nog niet gekocht had, ook daar gevonden) wilde Roger rondlopen in de winkel. Hij houdt daar echt van en ik weet dat ik me op zulke momenten heel ongeduldig kan opstellen. Die afkeer van "shoppen" van mij is echt heel erg! 

Maar... ik moet toegeven dat die winkel bijzonder is: de inrichting ervan is een lust voor het oog, het licht is er eerder gedempt, rustgevend en het herinnert me aan de winkels in Pézenas, waar ik (echt) heel fel van genoot! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten