vrijdag 6 mei 2011

Lauw

Ik denk dat het meer dan een jaar geleden is dat we nog eens in Lauw gingen wandelen! Hoewel we vandaag heel wat taken hadden in huis, gingen we er eindelijk weer naartoe. Aangenaam dorpje en je bent zo de velden in. Vlak voor het dorp, tussen de velden, merkten we een bosje op. Uiteraard wilde Roger weten waarom dat stukje ‘ongerepte natuur’ daar midden de akkers stond. Als jachtterrein was het immers veel te klein (al hoorden we er veel soorten vogels fluiten, en geritsel van klein wild). Het was omringd door een prikkeldraad, maar we vonden toch een bres. Het bleek een verwaarloosde kersenplantage te zijn. Waar nu heel veel vlierstruiken bloeiden, en ook wilde rozen.

Wilde roos (Foto Roger)

Maar ook een struik die we niet kennen. Onlangs hebben we die nog gezien. Heel mooie bloemetjes, ze lijken op die van de meidoorn (die is nu zo goed als uitgebloeid). De struiken, waarvan we de naam niet kennen, verspreiden ook een zoet parfum, maar minder bedwelmend dan meidoorn.

P5067468

P5067469 (Foto’s Roger)

We reden verder naar het dorp en wandelden daar de velden in. Heel aangename en rustige wandeling die ons voerde naar de molen waar we de vorige keer dat we in Lauw waren ook terechtkwamen, maar dan via een andere weg.

Terug naar het dorp ging langs een gewone weg, waar gelukkig heel weinig verkeer was.
Onderweg zagen we nog dit plezant opschrift aan een tuinomheining hangen (klik op de foto om te vergroten)! Glimlach

P5067470(Foto Roger)

Daarna zijn we een Adelardus (een bier gebrouwen in Kerkom) gaan drinken op het terras van De Horne in Vechmaal en hebben we met de uitbater nog enkele afspraken gemaakt voor onze Matadi-reünie in september. Het weer was zalig zacht en in Vechmaal kom je echt tot rust. Daar hoor je helemaal niets van het verkeer, hoogstens soms een haan of een koe in de verte.

Eenmaal weer thuis werd het weer werken. Roger is allerlei werkjes aan het uitvoeren aan ons stulpje (ons huis is van begin 19de eeuw en de renovatie houdt dus nooit op). En ik heb nog wat gewerkt voor de KVLS. Ons jubileum nadert immers met rasse schreden!

En ik heb tussendoor ook nog even naar Nany gebeld. Die heeft het ook druk deze dagen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten