zondag 15 mei 2011

Leven in Borgloon en Kerniel

We gingen vandaag eindelijk nog eens naar de tentoonstelling ‘Leven in Borgloon in 1842’.

Ontzettend interessant! En deze keer niet te veel bezoekers.
Maar… Tussen de bezoekers herkende Roger de ‘bloggers’ uit Borgloon die hij en ik geregeld virtueel bezoeken (op hun blog natuurlijk).

Ik heb destijds hun blog ontdekt nadat ze een reactie hadden geplaatst op een post van mij over Kerniel: de man is afkomstig van daar.

Na enige aarzeling maakte Roger zich (of beter gezegd, ons) bekend, en het volgend uur werd er gekeuveld over Kerniel vroeger en nu. En over opvoeding vroeger en nu, over gewoontes van vroeger en nu. Kortom, het werd een aangenaam gesprek, maar onze dagelijkse wandeling werd wel serieus ingekort. Nu, het was vandaag ook vrij koud (rond de 14-15°C Glimlach)!

Ik meen begrepen te hebben dat die ‘bloggers’ ook lid zijn van een heemkundige vereniging. En Roger blijkbaar ook, want hij sprak hen aan over een foto waar hij al jaren naar op zoek is.
Zijn grootouders van moeders kant (de ouders van ‘oma’ dus) woonden in Borgloon, in een afspanning die nu afgebroken is en vervangen door een viswinkel en een parkeerplaats in functie van de winkel.

Roger vertelt me constant dat het vroegere gebouw, waar zijn grootmoeder een tabakswinkel had, zo mooi was, dat het zonde is dat men heeft toegelaten dat het afgebroken werd. En hij heeft bij de hele familie gezocht naar foto’s van het vroegere huis: nergens te vinden!

De ‘webmasters’ van de blog http://blog.seniorennet.be/johnnyenchristiane/ beloofden ons naar een foto van het vroegere gebouw uit te kijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten